Annika, Dag 10 – 23 september 2016

De allerlaatste therapiedag!!

Vanmorgen rustig aangedaan. Alvast voorbereidingen getroffen voor de terugreis morgen en daarnaast was Annika vanmorgen zelf ook niet de vrolijkste. Ze stapte zacht gezegd met het verkeerde been uit bed en bleef hier lang in hangen.

Annika geeft Chabelita een handje
Annika geeft Chabelita een handje

Gelukkig had ze wel weer veel zin om te gaan en ze stapte vanmiddag vrolijk de therapieruimte binnen.

Werken met het plan
Werken met het plan

Lisa vertelde dat de voorbereiding heel goed ging. De laatste dag wordt voornamelijk gebruikt voor herhaling. Ze werd weer in een mat gerold en wilde nog een keer. Dat mocht! Met het plan gewerkt, zwaartevestje aan. Lottokaartjes en een aantal woordjes goed uitgesproken. De voorbereidingstijd korter genomen en bij het aantrekken van de swimsuit begon ze weer te ouwehoeren. Dit duurde gelukkig wat minder lang dan gisteren, Lisa heeft het duidelijk benoemd en haar weer op de mat gezegd. Toen een kleine aanzet gegeven bij het omkleden en gelukkig pakte ze het toen op. Hierna ging het super goed.

Annika's mondgebied wordt gestimuleerd
Annika’s mondgebied wordt gestimuleerd

Ook in het water was ze heel rustig en tijdens de doktijd heeft ze heel goed meegedaan en weer een aantal woordjes duidelijk gezegd. Ze heeft Chabelita een aantal leuke activiteiten laten doen en mocht weer op het board die werd geduwd door Bonnie; net als gisteren.

Omdat het ook Heye’s laatste dag was, werd zij (traditiegetrouw) ook in het water geduwd en zwom ze ook een paar rondjes mee. Annika vond dat prachtig; zwemmen met Lisa, Heye en Chabelita. Yvette de dolfijnentrainster stuurde Chabelita weer heel goed aan en het was echt een feestje; zowel in het water als ernaar kijken!

En toen het allerlaatste moment in het water.

Dansen met Chabelita
Dansen met Chabelita

Hierna gaf Chabelita samen met haar moeder Bonnie en broertje Samì nog een showtje weg. Ze sprongen alle drie tegelijk een aantal hoge sprongen; schitterend!

Wow! Wat kan Chabelita hoog springen!
Wow! Wat kan Chabelita hoog springen!

We hebben afscheid genomen van Lisa en Heye, maar ook van Bibi, Corine en Yvette. Wat hebben we een toptijd gehad en wat heeft Annika en hebben wij als gezin veel geleerd! We krijgen nog een uitgebreid rapport per email opgestuurd waarin ook tips en aanbevelingen staan van dingen die we thuis en eventueel op school kunnen inzetten. Ook heeft Annika een prachtige foto gekregen van een kusje van Chabelita en hebben we een stickje gekregen met een mooie film en alle foto’s van de afgelopen twee weken, gemaakt door Jeroen en Nikita, filmer en fotografe van het CDTC. Super bedankt hiervoor!

Annika krijgt een kusje van Chabelita
Annika krijgt een kusje van Chabelita

We zijn heel dankbaar dat Annika deze therapie heeft kunnen volgen en dat we dit als gezin mee hebben mogen maken. We verwachten nog veel goede doorwerkingen van deze therapie en zullen zeker verder gaan met alles wat we aangereikt hebben gekregen. Daarnaast ook maar loslaten en bij onze God neerleggen; want het duidelijk praten is (nu) nog niet gekomen en dat is toch wel iets waar we op gehoopt hadden. Aan de andere kant zien we ook duidelijk merkbare veranderingen en is Annika de afgelopen weken al beter stuurbaar en dat was toch ook duidelijk één van de doelen die we gesteld hadden. En wie weet wat er allemaal nog komt in de komende maanden!!

The Girls !
The Girls !

Hierbij willen we allereerst Maud en Seth van stichting Syndroom van de Lach hartelijk bedanken voor deze unieke mogelijkheid en de inzet die ze voor de stichting verrichten om dit mogelijk te maken voor Annika en de andere kinderen!! Daarnaast willen we een ieder heel hartelijk bedanken die op welke manier dan ook heeft bijgedragen dat het mogelijk is geweest dat Annika deze therapie heeft kunnen volgen!! Ook iedereen die een blijk van meeleven heeft gegeven, hartelijk bedankt!!! Dat waarderen we zeer!

En zeer grote dank aan het fantastische team van het CDTC. Bedankt voor alles wat jullie voor Annika en ons als gezin hebben gedaan! Het was geweldig!!

NOGMAALS HEEL HARTELIJK BEDANKT!!!

Hartelijke groeten,

Marco, Inge, Charlotte, Emily, Annika en Rosalyn

 

5 gedachten over “Annika, Dag 10 – 23 september 2016”

 1. Ik heb genoten van deze verhalen. Wat een mooie tijd hebben jullie gehad en wat geweldig voor Annika! Heel veel succes thuis met het doorgaan met het geleerde.
  Moge het veel zegen krijgen!

 2. Jammer dat het afgelopen is. Ik vond het leuk om jullie belevenissen op deze manier mee te mogen maken. Dankjewel daarvoor! Hoop dat Annika in de praktijk laat zien, wat ze geleerd heeft. Nogmaals bedankt!

 3. Wat super gaaf om Annika’s belevenissen zo mee te kunnen lezen. Een mooie tijd voor jullie als gezin ook. Wat een zegen, Hij zorgt.
  Goede en veilige terugreis gewenst.

 4. wat een supertijd hebben jullie gehad zeg! en nu thuis lekker verder werken hiermee….Heel veel succes….
  (ik hoor graag wat meer ins en outs waar ik wat mee zou kunnen)
  een goede terugreis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *