Annika, Dag 10 – 31 augustus 2018

Team Annika; v.l.n.r.; Mirjam, Krista, Merel, Annika en Stephanie

Vandaag de laatste therapiedag! Annika begon weer vol goede moed. Ze heeft opnieuw onverminderd goed haar best gedaan en flink geoefend! Ze zijn vandaag opnieuw begonnen met het uitstippelen van het plan en ze heeft een paar woorden gezegd en zelfs weer een aantal 2-woord zinnen. Vervolgens werd er tijd gemaakt om te verven, Annika heeft hierbij zelf verteld welke kleuren ze graag wilde gebruiken. Dit deed ze heel goed, met ‘mag ik’. Ze was heel erg gefocust.

Op het dok hebben ze aansluitend met logoplaten (of vertelplaten) gewerkt. Hierop stonden ongebruikelijke afbeeldingen; bijvoorbeeld een haai met een hoedje. Het doel van deze onlogische plaatjes was om spontane spraak uit te lokken.

Omdat het vandaag de laatste keer was dat Annika met Chabelita in het water mocht zijn, mocht ze als afscheid heel veel kunstjes met haar doen. Zelfs met het surfbord, waarop Annika (samen met Merel) heel snel werd voortgeduwd door Chabelita, ze vond het prachtig!

Het was vandaag een geweldige afsluiting en Annika heeft naast dat ze hard gewerkt heeft, ook volop genoten!

Na afloop werden er foto’s gemaakt met iedereen waarvan een aantal te zien zijn in deze blog. Bovendien kregen we een usb-stick met de video van de dolfijnondersteunde therapie van Annika en prachtige foto’s mee!

Helaas zitten de 2 therapieweken er weer op. Ze zijn voorbij gevlogen, het was echt fantastisch! Annika heeft ons in deze weken verbaasd en laten zien dat ze heel hard kan werken. Ze heeft ontzettend veel geleerd! We hopen dat in de komende maanden het geleerde doorwerkt; gezien de ervaringen van de vorige keer dat we hier waren, hebben we daar het volste vertrouwen in. We hebben tevens weer nieuwe tips gekregen waar we mee verder kunnen en er volgt nog een verslag/behandelplan waar we mee aan de slag kunnen!

We willen iedereen die de blog heeft gevolgd bedanken voor de reacties en support!

En natuurlijk bovenal stichting Syndroom van de lach; heel erg bedankt dat Annika deze therapie weer mocht volgen! Het was weer geweldig !

 

Hartelijke groet,

Marco, Inge, Charlotte, Emily, Annika en Rosalyn Koppelman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *