Annika, Dag 4 – 15 september 2016

 

Vandaag dag 4 van de dolfijnondersteunde therapie van Annika.

Toen we vanmorgen wakker werden, hadden we heel veel appjes van vrienden en familie uit Nederland met foto’s van het krantenartikel dat vandaag in Tubantia staat over de dolfijntherapie van Annika! Regien Klein Hegeman heeft een mooi artikel hierover geschreven!!

Wow, wat springt Chabelita hoog
Wow, wat springt Chabelita hoog

Marco had vanmorgen om 9.45 uur samen met Charlotte en Emily een workshop bij het CDTC;

‘Wat je altijd al wilde weten over dolfijnen’. Wauw, wat duurt het lang voordat een dolfijn geschikt is als therapiedolfijn, hier zijn gemiddeld jaren voor nodig. Wat een geduld en liefde hebben de dolfijnentrainers nodig om het gewenste resultaat te bereiken!!

Inge is ’s morgens even met Annika en Rosalyn naar het zwembad geweest op het Royal Palm Resort in Piscadera alwaar we verblijven deze twee weken. We hebben daar een prachtige woning gehuurd van een aardige dame uit Nederland! De woning ligt op ongeveer 20 minuten rijden verwijderd van het CDTC en dit is goed te doen. We hebben een prachtig uitzicht over de Caribische zee. J.

Vandaag is het een algemene solidariteitsstaking in Curaçao en de helft van het eiland heeft geen stroom. Sommige delen zelfs geen water! Wij hebben al sinds 7.30 uur vanmorgen geen stroom, hopelijk is het rond 18.00 uur weer paraat. Zonder airco slapen lijkt ons geen pretje hier; daar raak je snel aan gewend; vooral bij deze nachttemperaturen van ongeveer 30 graden Celsius! Ook is er dan natuurlijk geen Wifi; gelukkig hebben ze bij het CDTC wel stroom en Wifi en kan Inge de blog wel schrijven en verzenden!

Toen Inge vanmorgen bij het zwembad was, werd ze gebeld door Radio 2. Ze willen graag vanavond in de Staat van Stasse een nazomerverhaal, dit naar aanleiding van het krantenartikel van vanmorgen in de Tubantia. Leuk!

Toen we iets voor 13.00 uur aankwamen bij het CDTC moest Annika even wachten totdat ze de therapieruimte in mocht. Wachten vindt ze altijd heel moeilijk en normaal gesproken vindt ze het heel lastig om te blijven zitten; helemaal wanneer er geen Ipad bij de hand is.

Wachten in de wachtruimte

Marco heeft heel duidelijk benoemd dat ze daar nog niet naartoe mocht, maar wel in de wachtruimte mocht blijven. En ze luisterde dit keer heel goed en bleef netjes wachten. We hopen dat dit ook straks beter gaat in Nederland. Lisa zei naderhand dat dit een goede methode is, hersenen nemen namelijk het woordje ‘niet’ niet goed op dus het laatste wat men zegt blijft hangen. Altijd een alternatief geven wat wel mag!

Annika heeft vandaag weer gewerkt met een zwaartevestje aan. Lisa had in de oefenkamer een trampoline neergezet waar ze niet op mocht. Dit om te leren dat het niet altijd zo gaat zoals Annika graag wil. De trampoline was wel een verleiding, maar omdat Annika heel gemotiveerd bezig was lukt het toch om haar te laten oefenen.

Kijken vanaf de tribune
Kijken vanaf de tribune

Met de kaartjes kiezen, kwam het woordje ‘bal’ er goed uit, boot, zon, boek en vis was nog moeilijk, vooral de laatste letter koppelen aan het woord..

Er werd gewerkt aan concentratie, spraak en beurtgedrag.

Toen ze de kleren uitdeed gaf ze haar hemdje zonder aan te kijken aan Heye. Het duurde wel 5x voordat ze deze met aankijken en alsjeblieft afgaf.

Ze vond het zwemmen heerlijk. Het kaartje wat ze koos was een kusje geven. Prachtig om te zien! Wij waren gevraagd om dit keer wat verder weg te gaan zitten om zo weinig mogelijk afleiding te geven. Dit werkte goed.
Kusje geven
Als ze weer gaan oefenen op het dek, mag ze kiezen of Lisa eerst haar arm of been afdroogt. Dit doet ze dan heel stevig en Lisa gaf aan dat ze heel duidelijk de woordjes been en arm uitsprak!!

Verder is weer gewerkt met de drukballen en is het mondgebied gestimuleerd met de kriebelstaaf en een borsteltje in haar wang. Dit heeft ze even gedaan en Annika liet dit goed toe.

Al met al weer een goede therapiedag!

Afscheid nemen van Lisa
Afscheid nemen van Lisa

En het interview met Stefan Stasse wat net is geweest, ging volgens mij wel goed. Ik had nog veel meer willen vertellen, maar het moment was zo weer voorbij J.

Hartelijke groeten van Marco, Inge, Charlotte, Emily, Annika en Rosalyn

5 gedachten over “Annika, Dag 4 – 15 september 2016”

 1. Het is heel fijn dat Annika mee kan doen met de Dofijntherapie. Nu heeft Annika een Dolfijnmaatje in Curacao!

  Gisteren was ik ook bij de zwembad bij Royal Palm en had ik Annika gezien samen met haar zusjes.

  Inge en Charlotte het was fijn om julie te ontmoeten vanavond en Beste wensen voor Annika’s therapie.

  Chela De Lannoy

 2. Bedankt dat je mijn woning noemt in je blog. Ik vind het fijn dat de woning en het resort bevallen. Ik hoop dat het niet erg is als ik wat reclame maak voor mijn woning….. Vanaf april volgend jaar zijn er weer verhuurmogelijkheden. Tot die tijd is de woning al bezet.
  Geinteresseerd? Kijk op http://www.cariben.eu
  Gr. Marion Fokké

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *