Annika, Dag 5 – 24 augustus 2018

Dag 5 van Annika’s dolfijnondersteunde therapie

Voorafgaand aan de therapie zijn we even naar Renaissance Mall & Rif Ford geweest. De grote meiden en ik hebben even geshopt en Marco vond het heerlijk om even met de Annika en Rosalyn bij de fontein te zitten en een ijsje te eten. Het is hier in Curaçao veel minder druk in de winkelcentra dan in Nederland. Er zijn prachtige winkels, maar bijna geen publiek.

Gisteravond hebben we gegeten in Willemstad en kwamen we Stephanie tegen. Dat was heel leuk, om haar in een andere omgeving te zien. Annika vond het helemaal geweldig en we hebben een paar leuke foto’s gemaakt.

Vanmiddag tijdens de therapie zijn ze weer begonnen in de zitzak met de verzwaringsdeken. Annika was moe, het is een intensieve week geweest.

Ze zei heel goed ‘ik ga werken’. Stephanie vertelt dat het bewustzijn van Annika heel groot is en dat ze het wel belangrijk vindt om de zinnen grammaticaal te ondersteunen.

Ze hebben een spel gespeeld waar een muis in voorkwam. Er werden verschillende activiteiten getoond op kaartjes waarbij taal werd uitgelokt. Ze zei op verschillende momenten ‘muis’ in één luchtstroom.

Ook de woorden ‘ zwemmen’ en ‘ spelen’ heeft ze goed gezegd.

Ze is heel stevig afgedroogd om de concentratie te verhogen.

Het was weer heerlijk te zien hoe Annika genoot in het water met Chabelita. De afgelopen dagen is de dolfijntrainer Mirjam betrokken geweest bij de therapie.

Ze hebben weer verschillende dingen geoefend en ontspanningsoefeningen gedaan. Op het dok hebben ze bijvoorbeeld geoefend om in een emmer te spugen. Dit hebben we aangegeven, met het tandenpoetsen vindt Annika het heel lastig om het water uit te spugen, dus dit wordt nu extra geoefend. Een spatel zo’n 30 seconden tussen de lippen houden. En met een kusmond het water uitspugen.

Toen ze klaar waren, ben ik naar de doucheruimte gegaan op verzoek van Merel en Stephanie. Annika had drie opties hoe ik haar haren kon doen en ze koos voor het kaartje met de vlecht. Vervolgens heb ik haar de vlecht gemaakt. Pas op een later moment heb ik het kaartje gegeven dat het klaar is en dat de vlecht uit mocht. Dit gaan we ook oefenen in het weekend.

Al met al een fijne therapie vandaag. Nu weekend, met als hoogtepunt morgenmiddag de familie-swim. Dan wordt Annika opgevangen en mogen wij met z’n vijven zwemmen met dolfijnen. Daar kijken we heel erg naar uit, zo bijzonder om ook mee te maken wat Annika al vijf dagen mocht doen!

Hartelijke groet,

Marco, Inge, Charlotte, Emily, Annika en Rosalyn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *