Annika, Dag 6 – 27 augustus 2018

En dan is de tweede week ingegaan! Dit weekend gestart met het oefenen met de kaartjes om staartjes of vlechtjes te maken.

Merel had gezegd dat wanneer ik eraan begon, ik het ook af moest maken. Al zou het 10, 20 of 40 minuten duren. Het duurde zaterdag zo’n 40 minuten voordat het was gelukt om haar een staartvlecht te maken; want dit kaartje had ze uitgekozen. Met de nodige weerstand, dat wel, maar toch heeft ze een poos de staartvlecht ingelaten. Ze was wel heel blij toen ze het kaartje ‘klaar’ kreeg. En zondag? Toen ging het goed!! Ze accepteerde het gewoon. In tegenstelling tot vanmorgen toen ze heel hard moest huilen. Ze vond het niet leuk! Maar probeerde niet om het uit te trekken en wachtte wel netjes tot ik het kaartje van ‘klaar’ gaf. We gaan gewoon verder oefenen.

Zaterdagmiddag hebben we familyswim gehad. Zo bijzonder om dit weer mee te maken!! We zwommen met Chabelita en Nubia. De tijd ging veel te snel voorbij. We hebben alle vijf genoten! Annika werd opgevangen door stagiaire Anouk en heeft ook een leuke tijd gehad.

En vandaag mocht Annika weer naar de therapie. Ze was er helemaal klaar voor!

Ze zijn begonnen met het plan door te nemen. Stephanie was superenthousiast van alles wat Annika vandaag tijdens de therapie heeft laten horen, gaf aan dat ze op de praatstoel zat en duidelijk verstaanbaar was. Ze zei 2 woord zinnen. ‘pak aan’ en ‘band aan’. Helemaal uit zichzelf. Ook ‘zwemmen’.

Met de lichaamsbegroeting met de zware deken, praatte ze Stephanie na. Voeten, benen. Hierna zei ze uit zichzelf buik!

Hierna kreeg ze een dobbelsteen met actieplaten. Een jongen en een meisje die wat doen.

Het eerste plaatje was een meisje. Op de vraag van Stephanie wie het is, zei ze uit zichzelf ‘meisje’!!

In het water heeft ze alles zelf bepaald. Ze zat helemaal in een flow aldus Stephanie.

Ze heeft Chabelita goed geaaid, ze doet heel voorzichtig en ze was Chabelita aan het kussen.

Op het dok hebben ze geoefend met spugen, nu met een rietje en zout water.

Het is fijn dat Annika zo gefocused is en hard wil werken. Thuis laat ze nog al eens negatief gedrag zien, maar bij de therapie helemaal niet. Al was ze wel even ondeugend en spetterde ze Stephanie goed nat, maar dat is natuurlijk niet erg. Wij kunnen van een afstandje de dolfijnondersteunde therapie volgen. Helemaal leuk en het is elke dag een feestje om de therapie te zien!

Rosalyn heeft een fijne tijd bij de kidsclub. Ze hebben een heel goed programma waarbij praten en leuke activiteiten afgewisseld worden. Vandaag moest ze bijvoorbeeld opschrijven wat ze leuk vindt en minder leuk vindt aan het spelen met Annika en daar wordt dan even over doorgepraat. En ze gaan ook leuke spelletjes doen met elkaar. Ik heb vandaag even gekeken bij de brusjesclub.

Heel leuk en goed om te zien hoe Laura de aandacht verdeeld over de drie kids.

Vanavond hebben we een boottocht gemaakt met de Pelican Express. Dit is speciaal voor CDTC-kinderen en hun gezinnen. Bijna alle gezinnen gingen mee en we hebben al leuke contacten opgedaan!

Hartelijke groet,

Marco, Inge, Charlotte, Emily, Annika en Rosalyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *