Annika, Dag 9 – 30 augustus 2018


Annika had er vandaag weer zin in! Aan het begin van de therapietijd mocht ik even meekijken met de lichaamsbegroeting. Stephanie geeft dan diepe druk op het lichaam, ze start bij de voeten en eindigt bij het hoofd. Ze geeft tegelijkertijd een trilmassage en benoemt de lichaamsdelen. Annika vindt dat heel prettig en wordt zich hierdoor bewust van haar lichaam. Deze bewustwording is de basis van de sensorische integratie; bewustzijn door het voelen van haar eigen lichaam.

Hierna mochten we meedoen met de brusjesclub. Eerst een paar spelletjes en toen mochten we gezamenlijk (per gezin) een fantasie-eiland tekenen. Rosalyn koos een cruise-schip. Haar wens is om ooit een cruise te maken, dus werd ons fantasy-eiland klein, maar de boot die er bij lag gigantisch groot, en ja; met rode glijbaan op de top van het cruise-schip, getekend door Marco.

Toen kregen de brusjes van hun vader en moeder een brief, speciaal aan hen gericht. Dat was een mooi moment en de kids genoten hiervan.

Toen zijn wij weggegaan en gingen de kids verder en hebben ze nog gespeeld en bingo gedaan. Wij mochten weer kijken bij Annika.

We mochten dit keer ook dichtbij kijken, dat was heel mooi. Je kunt dan ook horen wat Annika zegt en van dichtbij zien hoe goed Chabelita reageert en wat ze allemaal kan. Stephanie vertelde zelfs dat Chabelita naast gebaren ook reageert op woorden! Wanneer bijvoorbeeld Mirjam ‘bubbles’ zegt, gaat ze onder water bubbels maken. Wat een prachtig en intelligent dier! Zo bijzonder om hier deelgenoot van te mogen zijn in deze 2 weken!

We rijden nu weer terug richting ons vakantiehuis in Piscadera. Pal naast het Royal Palm Resort, waar wij verblijven, ligt het World Trade Center Curaçao. En daar wordt dit weekend vanaf vandaag het Curaçao North Sea Jazz Festival gehouden. Er is ons verteld dat we alles goed kunnen horen, we kunnen ook niet meer via de hoofdingang naar binnen omdat alles afgesloten is. Er zijn internationale artiesten als Daddy Yankee, Sting & Shaggy en Christina Aguilera.

We kregen een tip van Josette die het huis beheert en waar we terecht kunnen met al onze vragen, om vooral te gaan BBQ-en en te genieten van de muziek. Dus dat gaan we dan maar doen dit weekend!

 

Hartelijke groet,

Marco, Inge, Charlotte, Emily, Annika en Rosalyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *