Bon Siman! 

Wat gaat de tijd toch snel hier en wat genieten we van de bijzondere tijd en momenten die we hier met elkaar mogen doorbrengen en meemaken.

Het weekend hebben we heerlijk besteed met afwisselend activiteiten en relaxen, FaceTimen en appen met de mensen thuis. Daarna zijn we naar de intocht geweest van Sinterklaas hier op het eiland. Een swingende bedoeling met pieten in alle kleuren die je maar kan bedenken, roze, gele, blauwe, gouden en zwarte pieten. Een (wit geschminkte) Sinterklaas (wat voor leuke discussie zou dat dan weer in Nederland kunnen geven bedenk ik me nu?!) en veel acrobatiek en brass Bands. Pepernoten per 5 verpakt in gripzakjes en lolly’s voor de kinderen. Een belevenis an sich.
Daarna samen nog een lekker ijsje gegeten in de stad en daarna richting de villa om te chillen, want het was zaterdag een mega warme dag! Bente en Jelle zijn samen nog op pad geweest bij Zanzibar. In de avond zijn Jelle en ik samen naar Punda en Otrabanda gegaan. Wat zijn wij trots op al onze meiden en de band die ze onderling hebben en wat is het fijn dat we dit allemaal met elkaar kunnen beleven en meemaken zoals we dit nu doen. We hebben erop geproost met onze (virgin) drankjes in Bar 27.
Zondag hebben we een lekkere picknick gehouden en gezwommen bij Grote Knip (Playa Kenepa). Wederom een heerlijke dag met veel zon en helder blauw water. Iedereen heeft genoten van het water. (Voor de intimi, ja ook ik ben de zee in geweest en heb samen met Joes en Bente aan een band gedobberd 💪🏻). We hebben er ook nog met bekenden afgesproken die toevallig op het eiland waren.
In de avond op de terugweg (het was al laat) via de Mac naar onze villa terug. Het was een fijne maar vermoeiend dag dus na nog wat tv gekeken te hebben met elkaar zijn we lekker gaan slapen en toen was het alweer maandag…..
De start van week 2 en die begint gaaf! Voor iedereen!!
Vanmorgen sprong Puck weer de deur uit om richting Chabelita te gaan, nadat ze binnen omgekleed was en binnen hard had gewerkt. Voor ons is het altijd een verrassing wat ze binnen precies allemaal doen tot aan het einde van de therapie waarin Talina en Anne-Roos ons allemaal uitleggen wat ze gedaan hebben.
In het water heeft Puck met vinnen aan heel veel alleen (met Chabelita) en Talina naast zich gezwommen. Wat gaat dat ontzettend goed al! Ze groeit in zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Nu staat ze onder de douche en is ze alle spullen weer aan het afspoelen.
Bente, Joes en Soof zijn nog bij Laura en Nadine en wij zitten met drietjes in de schaduw onder de boom aan de picknicktafel. Straks na de evaluatie gaan we hier weer samen picknicken waarna Jelle en Joes samen gaan snorkelen en Quality time hebben. Eens ontdekken wat voor mooie vissen hier te zien is. (Rondom het CDTC want bij Mambo zelf is niet veel vissen weten we).
We blijven in de buurt van het CDTC want vandaag om 15:30 uur gaat de family-swim plaatsvinden! Puck zal dan iets anders leuks gaan doen en wij mogen dan met Chabelita zwemmen!! Puck moet namelijk haar therapie dolfijn als onderdeel van haar therapie en werken blijven zien en niet als de “fun-dolfijn” zoals wij ze straks wel zullen gaan beleven. (omdat we met een grote familie zijn krijgen we naast Chabelita nog een dolfijn die met ons gaat zwemmen. Ik weet nog niet welke. Tevens zal Ricarda, Bente begeleiden in het water omdat zij nu niet goed kan zwemmen met haar enkel en Stef zal Soof begeleiden in het water).
Zwemmen met dolfijnen is zo ontzettend uniek en bijzonder. Ik zal later onze ervaringen delen in een vervolg van deze blog. De blog van vandaag zal dus pas laat geplaatst worden.
Nu is het tijd voor de evaluatie en om te wachten dat al onze meiden weer “retour” komen.
**** einde van de dag ****
Met de 5 oudsten zitten we nu moe maar voldaan op de bank. De twee kleinste liggen al fris gedoucht in dromenland. Hoogste tijd dus om deze blog af te typen.
De family-swim was in 2 woorden GEWELDIG en GAAF!
Omdat ik inmiddels alweer 25 weken zwanger ben mocht ik niet meezwemmen (dit wist ik al, dus gelukkig geen verrassing of grote teleurstelling haha) ik mocht op het Dock zitten met mijn benen in het water tussen de beide dolfijntrainsters in. Ook leuk om te ervaren omdat ik nu mee de opdrachtjes mee mocht verzinnen en ik prive uitleg kreeg over de beide dolfijnen van onze swim. Krista was de trainerster van Chabelita en Angela die van Nubia, de andere dolfijn die met ons gezin (vanwege de grootte) mee mocht zwemmen.
Wat was het gaaf om te zien en te ervaren. Iedereen relaxed, onder de indruk van de grootte, al dansend, lachend, kussend en knuffelend met de beide dolfijnen in het water. Mooie foto’s werden gemaakt van iedereen en we zijn heel benieuwd hoe deze eruit zullen gaan zien! Vanaf het Dock kreeg ik ook de ruimte tussen de opdrachten in om te aaien en kussen met Chabelita. Het is en blijft heel bijzonder om interactie te hebben met een dolfijn, de geluidjes van enthousiasme te te horen doordat je zelf ook zo enthousiast bent en te zien dat ze zo voorzichtig zijn rondom je.
Na ruim een uur, die eerder als 10 minuten voelde zat het er (alweer!) op. Tijd om de swim met elkaar na te bespreken en om Puck op te halen. Puck heeft namelijk tijdens onze swim (zoals eerder aangegeven) Quality-time met Anne-Roos gehad. Bij het ophalen bleek al dat ze de grootste lol hebben gehad! Selfies gemaakt, geknutseld en geverfd en op kabouter plop gedanst. Ons had ze niet gemist en toen we in de auto met elkaar deelde hoe gaaf het was om te zwemmen en verschillende opdrachten aan Chabelita te geven zat ze mee te kletsen alsof ze er bij was geweest. Want tja… een kopstand, zingen en dansen is ook wat zij Chabelita laat doen!
Hier gaan we de avond samen afronden en straks weer lekker slapen. Morgen weer een nieuwe dag vol nieuwe avonturen.