Christiaan, Dag 2 – 18 mei 2016

Gisteravond had Christiaan problemen met de slaap te vatten. De christiaanvele nieuwe indrukken waren hier ongetwijfeld de oorzaak van. Rond 6.00 uur vanochtend werden we wakker van: “Ga ik weer zwemmen met de meiden(Noortje en Astrid dus)” ! Fantastisch toch!

Het gisteren opgekregen ”huiswerk” hebben we vanochtend in de praktijk gebracht, Maris heeft de pictogrammen van het ochtend ritueel in klad op papier gezet en deze met Christiaan besproken, waarna hij ze ook zonder morren uitvoerde!!!

Om 13.30 uur begon zijn 2e therapiedag in het zwembad waar voortgeborduurd op de oefeningen van gisteren: Zelf aan- en uitkleden via picto’s, zelf de keuzes maken en de volgorde bepalen. En alles natuurlijk wel binnen de afgesproken kaders.

Er werden ook spelletjes gedaan waarin afspraken door Noortje met Christiaan werden gemaakt. Maar Astrid voerde deze juist verkeerd uit. Christiaan reageerde hier heel alert op door Astrid er fijntjes op te wijzen dat ze het niet goed deed. Tevens gewerkt aan zijn emoties.

Tot zover al weer de 2e dag, vanavond met opa en oma uit eten geweest en Christiaan ligt nu heel blij in zijn bedje lekker te slapen.

6 gedachten over “Christiaan, Dag 2 – 18 mei 2016”

  1. Hey Hans en Maris wat gaaf dat het goed met mn vriendje.geef ze allebei een dikke knuffel van ons en geniet er lekker van xxx John en Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *