Christiaan, Dag 4 – 20 mei 2016

Vandaag mochten we mee kijken bij de therapie in het zwembad. christiaan dag 4bHet is echt GRANDIOOS om te zien hoe Astrid en Noortje bezig zijn met onze grote vent. En hij pakt het allemaal zo goed en met zo veel vreugde op.
Het spel in het waterwerk gespeeld met picto’s die emoties laten zien En deze moesten gekoppeld worden aan picto’s waar afbeeldingen op stonden. Dit alles in een spelvorm waar toch ook wel een tijdsvorm aan vast zat.

David mocht vandaag even mee doen in het water en vond dit ook geweldig.
christiaan dag 4cOok vandaag is weer gewerkt aan Christiaan zijn weerbaarheid, Noortje heeft naderhand aan ons uitgelegd waar ze mee bezig zijn geweest;
-Christiaan heeft veel verwerkingstijd nodig om dingen op een rijtje te krijgen. Wij moeten hem daar in sturen door hem tijd te gunnen.
-Plaatjes zijn wel inzichtelijk voor hem
-Wanneer er veel variatie is, dan kost het Christiaan veel tijd om te schakelen. Dit moeten we dus proberen te voorkomen, oftewel, stil zetten, 3 opties aanbieden en uiteindelijk 1 ding kiezen.
-Er is heel veel oefening nodig bij verandering van situatie. Daar moeten we echt alert op zijn. Elk stapje kost Christiaan heel veel tijd om te verwerken.christiaan dag4a

Christiaan heeft thuis de gewoonte met zijn oor tegen de luidsprekerbox aan te zitten. Het advies van Noortje is, om dit af te leren en een trillend (speelgoed)voorwerp ter compensatie aan te schaffen (advies is welkom)!

Morgen alweer de laatste dag!!!!!

4 gedachten over “Christiaan, Dag 4 – 20 mei 2016”

 1. Beste Christiaan, wat fijn om te lezen met hoeveel plezier jij iedere dag aan het werken bent met de therapeuten en hoeveel je leert. Je doet fantastisch je best.
  Super dat papa en mama zoveel nieuwe inzichten krijgen om goed met jou te kunnen werken en je te kunnen helpen.
  Hier gaat Giraf Therapie om!
  Nog een dag! Ik zie je morgen, Carin

 2. Heel indrukwekkend, Hans & Mariska!
  Wordt nog een hele toer om alle waardevolle in een vorm te gieten die voor jullie dagelijks uitvoerbaar is…

  Veel succes daarbij, en waar we kunnen helpen, laat het weten!

 3. Als vriendin van de stichting is het fijn om de blogs te lezen. Zeker als er zulke mooie ontwikkelingen plaats vinden zoals nu ook bij Christiaan. Morgen alweer de laatste dag. Heel veel plezier daarbij en daarna naar huis met nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Geniet en veel succes met elkaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *