Christiaan, Dag 5 – 21 april 2017

Alweer de laatste dag van de 1e therapie week en wat zijn wij alweer veel wijzer.

Gisteren was een wat andere dag mbt de dolfijnen. Lisa vertelde dat Chabalita een beetje ziek was en daarom niet ingezet kon worden. Christiaan zou hierdoor het eerste deel met Bonnie en Samie trainen en het laatste deel met Nubia. Wat gaaf om het verschil in dolfijnen te ervaren. Bonnie is zeer rustig en trouw, Sami nog lerende en Nubia is een echte ondeugd, zo leuk. Zij is ook de dochter van Bonnie, m.n. het geluid wat ze heel vaak produceert is schitterend. Lisa ziet dagelijks vorderingen en is dan ook zeer tevreden.

Vandaag is hij heel zelfstandig in het water geweest en heeft ook goed en netjes de opdrachten uitgevoerd (nu thuis nog) :-).

Lisa was vandaag erg lui, ze had geen zin om te lopen dus moest Christiaan haar voortrekken terwijl zij op een karretje zat, ging hem goed af onze sterke beer.

M.n. zijn zelfredzaamheid en zelfvertrouwen zijn deze gegroeid. Geeft de burger moed voor de 2e therapie week!

Maandag gaat Christiaan onder begeleiding van Lisa eten en gaan we een plan opstellen om dit onderdeel, samen met Babette de logopediste, te verbeteren.

Wat een heftige, spectaculaire, emotionele, leerzame en geweldige week hebben wij achter de rug.

De vele lieve en gemeende reacties op onze blog leren ons dat het thuisfront net zo meeleeft met onze grote jongens, die beiden op hun niveau, stappen maken.

Zaterdag mogen wij zelf gaan beleven hoe het is om met een dolfijn in het water te zijn. Ook hebben wij een afspraak met een oud collega uit Den Haag, Het lukt niet om hier een afspraak te maken, dan maar zo’n 8000 km verderop!

Voor nu een heel fijn weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *