Christiaan, Dag 1 – 17 april 2017

Vandaag de eerste therapie dag waar wij zo lang naar hebben toe geleefd en oh wat vindt iedereen dit super spannend.

Christiaan heeft er in ieder geval reuze zin in en heeft, sinds wij hier zijn, iedere dag een hokje weg gestreept van zijn kalender, dit geeft hem rust en inzicht in de dagen.

We vertrokken ruim op tijd om eerst even lekker te eten bij Hemmingway, even te relaxen en het gehele complex van het CDTC te verkennen.
Er was ook nog wel een issue, afgelopen vrijdag is David, Kitty kwijt geraakt op het terrein van het CDTC, Kitty is een klein, bruin en harig poesje. We hadden afgesproken dat wij vandaag navraag zouden doen bij alle recepties op het terrein. Zo gezegd zo gedaan, maar helaas niemand had Kitty gevonden, Lopen we op een gegeven moment ergens binnen, loopt Christiaan naar een receptie waar we al geweest waren en vraagt aan het meisje achter de balie, heb jij die k*t kat gevonden?!!!! Onze reacties spreken voor zich.

15.00 uur: het gesprek met Lisa, Christiaan zijn therapeute, begint en oh wat voelde dat gelijk goed aan. Besproken wat wij graag willen bereiken en afgesproken dat Lisa, in eerste instantie, gaat werken aan Christiaan zijn weerbaarheid, zelfredzaamheid en sensorische ontwikkeling. Later in de week bespreken we of de doelen bijgesteld moeten worden.

15.45: Onze grote vent verschijnt aan de overkant bij het dok en maakt kennis met Bonnie en Sammie(de dolfijnen). Nooit eerder hebben wij hem zo zien stralen! Bonnie is de moeder van Sammie en soms moet zij Sammie even tot de orde roepen, een geweldig gezicht.

Pa en ma waren zeer geëmotioneerd door het hele gebeuren en hebben zitten genieten van alle oefeningen die gedaan werden samen met Lisa, Irene( is assistente) en de dolfijnen.

Wat kan de tijd snel gaan,  voor we het wisten stond Lisa al weer voor onze neus om te bespreken hoe het was gegaan. Ze was zeer te spreken over de totale samenwerking en gaf aan hoe Christiaan reageerde en wat ze waar had genomen.

Christiaan vond het spannend, praatte veel, week veel uit, dus niet in het hier en nu zijn, Lisa doet veel voor, waardoor Christiaan het gewenste gedrag moet laten zien en het gebruik van picto’s om dingen duidelijk te mak

Het viel Lisa op dat wanneer ze diepe druk uitoefende Christiaan daar niet direct op reageerde, oftewel hij (her)kent zijn eigen lichaam nog niet goed. Andere punten waar Lisa aan gaat werken zijn: concentratie, motivatie.

Wat een geweldige dag is dit geweest en wat heeft Christiaan genoten, zie foto’s. We zijn er van overtuigd dat deze therapie ons als gezin heel erg veel gaat helpen.

Tot morgen

Een gedachte over “Christiaan, Dag 1 – 17 april 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *