Davey, Dag 2 – 26 mei 2015

Alweer dag 2,
We zijn zo benieuwd naar deze dag. Vanmorgen Davey aangekleed met hulp van zijn linkerhand en hij hielp mee! Met allebei zijn handen probeerde hij zijn broek op trekken (zo van pfff !!, moet dat nou!), maar hij deed het wel. Het lijkt zo simpel, maar toch weer iets erbij. Zou hij dan toch ooit zichzelf kunnen aankleden of gericht mee kunnen helpen?
Dus boterham met pindakaas op ( tja, wat moet je anders eten he Davey?) en op naar het CDTC.
Heerlijk hoor zo dichtbij! Hij werd al opgewacht en Mirte nam hem direct over en al oefenend, gingen zij naar binnen. Hij moet tijdens het lopen steeds rechtop staan en mag niet naar voren hangen (dit is wel zijn favoriete houding: Hangen aan een arm van een ander).
De binnen-therapietijd vliegt om. Hij heeft geoefend met dierenkaartjes, die mocht hij uitkiezen. Hierna werd hij gerold in een matje en deed Mirte het dier met haar handen na. Vervolgens drukte zij met haar handen op de mat alsof het dier over hem heen liep. Dat vond Davey hilarisch! Diepe druk blijkt wel goed te werken bij hem om die concentratie vast te kunnen houden.
Maar daar kwam ons kereltje alweer hoor. Heel langzaam en al oefenend kwamen ze voorbij. Elke keer als hij voorover hangt, wil rennen of zich op de grond wil laten vallen, gaan ze stil staan en wordt hij weer rechtop in de juiste houding gezet.
Erg vermoeiend voor hem en het kost behoorlijk wat tijd om bij het water te komen, maar ja, dat lijkt hij nog niet door te hebben. Lijkt mij toch een goede reden om goed je best te doen.
Kijk hem gaan ( we hadden genoeg tijd om en leuke foto te maken haha).
529
Oefenen om rustig en rechtop te lopen
Eenmaal bij het water was de ontmoeting al redelijk vertrouwd. Een grote glimlach van Davey naar Nubia, was genoeg om Davey eens lekker nat te spetteren vond Nubia.
Snel het water in om wat rondjes te zwemmen. Nubia is erg ontdeugend en snijdt vandaag de bochten behoorlijk af, hierdoor moeten Mirte en Davey extra grote rondjes maken om Nubia even te laten weten dat zij de baas zijn en niet Nubia. Haha, maar dat vond Davey helemaal niet erg!
546
Genieten
Tijdens de docktijd, heeft Davey geoefend met keuzes maken. Een groen bordje was voor JA en een rood bordje voor NEE. Gelukkig weet ons kereltje heel goed wat hij wil, dus dit was niet heel moeilijk. Hij koos heerlijk voor de diepe druk oefeningen (als pakketje naar achteren rollen en weer gaan zitten), waardoor hij zich beter kon concentreren voor de oefeningen met zijn mond.
Hij heeft vandaag gewerkt met kaartjes waarop clowntjes staan die gekke bekken trekken. Zijn clowntje stak zijn tong uit. Hij heeft er zo naar zitten kijken, maar ja hij kon er niet veel mee. Maar  opeens zag Mirte,  dat hij met zijn tong in zijn mond aan het spelen was.  En hup, daar was een spiegeltje….. en ja hoor Davey stak zijn tong uit !!
En wat mag je dan als beloning voor dat harde werken………… Jippie, zwemmen met Nubia.
Davey koos voor de bal, hoepel en dansen vandaag.
Maar Nubia was heerlijk ontdeugend en zwom steeds weg of sneed Mirte af. Dus werden er weer rondjes gezwommen. De rondjes waren zo groot dat ze helemaal bij ons langs kwamen.
Kijk mij eens gaan !!
Kijk mij eens gaan !!
Iets vroeger dan de bedoeling was, ging Davey het water uit. Nubia kreeg een time out, omdat ze lekker haar eigen gangetje wilde gaan. Ze was niet de enige. Alle dolfijnen kregen even pauze om weer bij te komen, want ze waren allemaal een beetje onrustig.
Zo zou ik ook wel pauze willen: Allemaal een visje en even een speelkwartiertje.
Even pauze
Even pauze
Tijdens de nabespreking hebben we tips en oefeningen meegekregen over het wandelen. (Goed dat we op de Antillen zijn, want met deze oefening duurt het vast uren voordat we ergens komen).
Verder doen we het vandaag rustig aan. Zoals jullie lezen, werkt Davey zo ontzettend hard, dat hij ook echt heel erg moe is en dat hij echt rust nodig heeft. Helaas kunnen we hem niet even op bed leggen ( want ja, als het licht is, slaap je niet!).  Dus dan maar chillen in het appartement vandaag.
Morgen een superleuke dag voor Sidney. Hij mag dan mee het dock op. De dolfijntrainster helpen en bij Davey kijken. Wij zitten weer klaar met ons fototoestel.

3 gedachten over “Davey, Dag 2 – 26 mei 2015”

  1. Wat geweldig dat jet toch elke dag ziet dat er iets veranderd is ook al is het maar heel klein maar wel heel belangrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *