Davey, Dag 1 – 17 oktober 2016

Wat een heftige, hectische dag hebben we beleefd zeg.
Vanmorgen was het dan zover, Giraf therapie en Efteling in een week.
Mooi, bijzonder, leuk, spannend, nieuwsgierig, stressvol, alles ging er door me heen.

Op het moment dat ik vanmorgen mijn status wilde bijwerken op Facebook kwam er een herinnering van afgelopen jaar naar boven. Precies vandaag vorig jaar zei Davey voor het eerst Mama, precies vandaag, toeval???? Ik plaatste hierna vol trots mijn bijzondere moment. Vandaag op 17-10 zou mijn vader jarig zijn geweest en was het ook nog eens de trouwdag van mijn vader en moeder.
Lijkt we heel veel op ons bijzondere moment op 25-5-2015 de eerste therapie dag in curaçao voor Davey op zijn verjaardag en het werd ook nog eens onze trouwdag, toeval??

Eenmaal in de auto op weg naar Bosrijk waar we de therapie mogen gaan volgen antwoord Davey uit zichzelf 2x op een vraag met ja, en niet met een gebaar maar met z’n stem, Toeval????

Nee Toeval geloof ik niet meer in. Die 17-10 is wel heel erg bijzonder.

13 uur was het zover, de intake met Judith ( gedragsdeskundige) en Willemijn ( logopediste) We bespraken wie Davey was en wat we graag wilden bereiken. Ons belangrijkste doel is handvaten krijgen om Davey weer een stapje verder te helpen met zich gelukkig en fijn te voelen bij wie hij is, te kunnen communiceren en te kijken naar wat in die communicatie nu de mogelijkheden zijn voor hem op dit moment en of hij inderdaad zoveel begrijpt als wat wij denken. Hiernaast komen we weer op dat mondgebied terecht dus gaan we ook weer hard aan de slag met avond eten en tanden poetsen.

Judith en Willemijn hebben duidelijk een intensieve voorbespreking gehad, ze lijken hem gewoon al te kennen. Zo fijn dat ze direct al wat inhoudelijke dingen konden benoemen. Bijvoorbeeld het gillen van hem, dit blijkt toch echt spanning regulatie te zijn net als zijn bewegingsdrang, hij heeft dit nu eenmaal gewoon nodig.

Om 13.30 uur was het tijd voor Davey om aan de slag te gaan, in een appartement die is omgebouwd tot therapie ruimte zijn ze hard aan de slag gegaan, hier stond vandaag kennismaken als belangrijkste doel, verder hem geborsteld, hier genoot hij enorm van. Tijdens een spelletje ging Judith hem uitlokken tot stop zeggen ( met gebaar) Willemijn was zijn schaduw hierin, zei maakte samen met Davey het gebaar stop. Na 2x pakte Davey haar hand om het gebaar samen te maken, alleen is nog te spannend maar hij lijkt het wel te begrijpen. Knapperd!

Oefeningen met keuzes maken met kaartjes kan hij ontzettend goed, of de kaartjes nu via links rechts, voor of achter komen hij weet duidelijk wat hij wil en kijkt heel duidelijk eerst naar alle foto’s voor hij kiest. Belangrijk om toch weer actief met een communicatie systeem aan de slag te gaan.

Toen op naar het zwembad ook hier kon hij weer kiezen in oefeningen, de stroomversnelling was hierbij de grote favoriet, zelfs zonder dat hij het plaatje zag wist hij de stroomversnelling te kiezen.
Hij heeft in het water een drijfmiddel om maar ze hadden ook al gezien dat hij prima zonder kan, om te oefenen vinden Judith en Willemijn het wel fijn als hij deze toch om heeft, Davey vast ook.
Om 15.15 uur moesten wij weer bij het zwembad zijn, maar oeps in de tijd dat Davey therapie had hadden wij een ouder gesprek en we dachten dat we nog genoeg tijd te hebben om de spullen in het huisje te zetten. Dat lukte bijna helemaal, dus hebben Judith, Willemijn en Davey heel even op ons moeten wachten, gelukkig maar 2 minuutjes.

Davey ging samen met zijn grote broer even mee zodat wij konden nabespreken.
Toen Davey zijn therapie startte, hadden wij nog een ouderbespreking samen met de ouders van het andere therapie kind om die tijd.
Kennismaken met elkaar ( hahahaha we kennen elkaar al) en over Sidney. Ook hier helpen ze actief in mee. Allerlei tips over hoe de strijd thuis anders op te lossen dan NEE, NIET DOEN. De professionele boosheid, en emotionele boosheid etc. Erg interessant en weer goed om hier actief mee bezig te zijn.

Het gaat geen vakantie weekje worden maar hard en intensief werken dat is 1 ding wat ik vandaag heb meegekregen en alweer heb geleerd.

Davey is erg moe na zijn therapie maar erg open en helder, heel gezellig zijn we nu samen het huisje, hij zit heerlijk naast me op een stoel te kijken naar me, te DS en op de DS van zijn broer ( niemand  doorvertellen hoor) en probeert heel goed duidelijk te maken wat hij wil, hij wil met de dag meer duidelijk maken, dat zagen ook Judith en Willemijn heel erg vandaag, hij lijkt echt dingen te willen vertellen en er ook echt moeite voor te willen doen.

Sidney is eindelijk met zijn vader de efteling in, hij kon echt niet langer wachten, zo dichtbij de efteling zijn en er dan maar niet heen te kunnen, dus Sidney en zijn vader zie ik niet meer.

Davey en ik gaan zo nog even naar het huisje van de therapeuten toe om met alle andere ouders even kennis te maken en dan in de relax stand nou ja relaxstand met wat huiswerk voor vanavond mee. We gaan weer aan de slag met avond eten en tanden poetsen.

Ennnnn, het is prachtig hier in Bosrijk, een te mooi huisje, 10 minuutjes lopen naar de Efteling, echt sprookjesachtig.

3 gedachten over “Davey, Dag 1 – 17 oktober 2016”

  1. Oh je zit hier om de hoek!!! Heel veel succes deze week. Ik bewonder jullie enorm en vind het prettig dat je ons via Facebook en deze blog zo op de hoogte houdt. Nogmaals succes en geniet ze?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *