Davey, Dag 1 – 21 augustus 2017

Wat gek om dit avontuur weer opnieuw te starten.
Vanmorgen vertrokken we om 7.15 uur naar het CDTC, Davey herkende de weg, de brug, de ingang en de deur van het CDTC direct.
2 jaar geleden afgesloten met nog even kijken door het raam naar binnen bij het kantoor en nu, de draad voor de deur kijkend naar binnen, zijn therapie week weer starten.
Of hij nooit weg geweest is.
Het anamnese gesprek was uitgebreid, intensief heel duidelijk en het eerste vertrouwen is gecreëerd.

Nog lang niet uitgesproken over alle verbeterpunten maar de hoofdlijnen zijn duidelijk genoeg om te starten.
Met zo’n uitgebreid gesprek was er geen tijd meer om te werken in de therapie ruimte en was het snel z’n wetsuit aantrekken en wandelen naar de dolfijnen ( filmpje is te zien op Facebookpagina De lach van Davey)
Hij liep vol trots tussen zijn therapeut Faye (psycholoog) en stagiaire Niké naar het Dok toe waar dolfijntrainster Babette al met Kanoa aan het wachten waren.

De ontmoeting was intens.
Vol liefde werd Kanoa aangeraakt en bekeken door Davey. Al heel snel dook Davey met z’n hoofd voorover op de bek van Kanoa. En daar lagen ze samen te genieten van hun knuffel?.
Kanoa blijkt veel van kusjes en knuffels te houden. Dat gaat nog wat worden met die 2.
In het water hebben ze samen heerlijk gedobberd, hiernaast heeft Kanoa Davey steeds diepe druk aan handen voeten en elleboog gegeven. Doordat Kanoa dat deed kon Davey zich focussen op het contact met elkaar.
Faye laat Davey om hem te helpen met focussen om bij alles wat zij doet hem daarin een hele kleine opdracht aan te bieden. Hierdoor kan hij zich beter bij de opdracht houden en hopelijk op den duur meer focussen.
Hij moest vandaag ook helpen om Faye uit het water te tillen. Dat vond hij wel vreemd maar hij keek wel naar haar en hielp voor zijn doen ook goed mee. En dat terwijl er om hem heen genoeg afleiding te vinden was.

Het ging weer veel te snel. Gelukkig hebben we nog 9 dagen.
Tussen alle regen door nog even snel met Faye nabesproken.
Ze zijn verliefd op Davey. Zijn vrolijkheid, enthousiasme, kuiltjes in zijn wangen, lange wimpers en hoge knuffelgehalte heeft hij goed laten zien vandaag.
Als huiswerk kregen we mee om wat situaties waarbij hij zijn gedrag uit te filmen of te beschrijven zodat we dit later kunnen bespreken.
Maar Davey heeft t gelijk even laten zien in het kantoor toen hij even niet meer bij de deur mocht staan. Niet veel later hebben we ook nog kunnen filmen hoe hij bij harden geluiden ( applaus dit keer) reageert en hoe hij mama in t gezicht slaat.
Pfffffffffffff,
Ik denk  (weet wel zeker) dat Davey op was na de therapie.
Nu lekker naar t appartement om even te relaxen.
Oh en ons huiswerk naast het filmen is dat we geen Nee meer mogen gebruiken, ze denkt dat die lading niet begrepen wordt omdat dit in te veel situaties ( en elke keer een andere) wordt gebruikt.
Makkelijker gezegd dan gedaan.

Als laatste nog even een knuffel van Kanoa aan Davey

5 gedachten over “Davey, Dag 1 – 21 augustus 2017”

  1. Wat een geweldige ervaring om dat weer te mogen doen. Het klopt wat betreft de nee boodschappen. In plaats van nee kun je dan zeggen wat Davey wel moet doen klinkt positiever en kinderen reageren er altijd beter op. Veel succes en natuurlijk heel veel plezier de komende dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *