Davey, Dag 1 – 25 mei 2015

Onze eerste blog,
Vandaag was het zover Davey gaat van start met zijn therapie. Vanmorgen vroeg wakker geworden, want om 7.30 uur moeten we aanwezig zijn voor het eerste Amnese gesprek met Mirte (Davey`s therapeute). Bijzonder hoor!  Een jaar lang leef je hier naar toe, hoor je verhalen, zie je filmpjes en dan………. ja hoor,… dan lopen we zelf over het strandpaadje langs de bootjes naar het CDTC om die droom van het afgelopen jaar werkelijkheid te zien worden.
Sidney en Davey worden meegenomen voor een rondleiding in het  Sea Aquarium. Wij hebben het amnese gesprek om nog de laatste dingen door te spreken over Davey en wat precies onze verwachtingen zijn.
Davey gaat werken aan zijn communicatie en aan zijn rust/ontspanning en als laatste gaan we ook nog werken aan zijn eetpatroon.
Davey hebben we na de rondleiding niet eens meer terug gezien. Hij was gewoon lekker ergens aan het spelen, dus Mirte ging naar binnen toe om hem op te zoeken en om de therapieruimte te verkennen samen met hem. Sidney kwam vertellen over de baby dolfijnen die hij had gezien en NEEEEEEEE Tante Corine.. Die zijn niet even groot als je hand !
En daar was Davey alweer. Trots stapte hij naar buiten in zijn stoere (net iets te ruim zittende) wetsuit met Mirte en de intern (stagiaire). Hij kon niet wachten, geen tijd om te wachten of om nog even naar papa, mama, Sidney, oma en Tante Corine te kijken. Eigenlijk had hij ook geen tijd om een drijver om te doen.
Maar daar ging hij dan hoor.. Trots, maar ook een beetje verbaasd, naar het water toe. Na een handje te hebben gegeven aan Aonuk (dolfijntrainster) mocht hij het water in. En daar was zij dan: Nubia ! Nubia is een dolfijn van 4 jaar en het kindje van Bonnie en Papito. Zij is speels, ondeugend en heel actief.
hallo nubia
Je hoeft niet te vragen of ze elkaar leuk vonden. Davey gierde het uit van het lachen elke keer als Nubia langskwam en Nubia leek van de aandacht te genieten en ze hebben dan ook heerlijk samen rondjes gezwommen.
Davey werd in het water veel uitgedaagd om met zijn linkerhand Nubia te aaien, zijn rechterhand werd hierbij door Mirte goed vastgehouden. Dit is om zijn linkerkant te stimuleren, zodat hij deze kant ook meer gaat inzetten. Hij sputterde nauwelijks tegen.
Hierna weer op het dock moeten klimmen, hier deed Davey niet heel veel moeite voor, maar met een zetje van Mirte zat hij zo op het dock.
Op het dock werd hard gewerkt aan de gebaren: werken, zwemmen, dolfijn en klaar. Deze kende hij al bijna allemaal en hij deed goed mee. Hierna werden zijn handen gemasseerd met een poederkwast, al moest hij hier ook zelf aan meewerken hoor! Zijn linkerhand moest helpen om zijn rechter hand te masseren en andersom. Op deze manier moeten zijn beide hersenhelften tegelijk werken. Hetzelfde werd gedaan met zijn voeten, maar dan met een spons. Hij genoot ervan kijk maar.
Massage
 Na gewerkt te hebben, gingen Mirte en Davey weer het water in om te zwemmen met Nubia.
Spelen met de bal, de hoepel en de stok;  alles werd even uitgeprobeerd vandaag en Davey vond alles even leuk. Het leukste vond Davey denk ik de “Lang zal hij leve versie” gezongen door Nubia !!
De laatste hieper de piep hoera was goed te horen bij ons aan de overkant en Davey deed hard met zijn armen mee.
Genieten
Jeetje wat gaat die tijd snel zeg! Het was al weer tijd om afscheid te nemen voor vandaag, Nubia maakte nog een paar grote sprongen speciaal voor de jarige Davey en toen ze  elkaar eens goed uit gezwaaid  hebben, moest Davey zich weer gaan omkleden. Dit vond hij erg jammer. Bij terugkomst bij mama gooide hij dat er even woest uit door mama een paar meppen te geven.
Het is allemaal ook erg vermoeiend zo`n therapie, dat bleek wel.
Tijdens de nabespreking al een paar tips gekregen om te oefenen in het hotel en op het strand. Deze oefeningen zijn voornamelijk om zijn linkerkant te stimuleren. Ook Mirte gaf aan dat er duidelijk een goede klik was tussen Davey en Nubia, ze kunnen het duidelijk goed vinden met elkaar.
Tijdens de nabespreking kwam ook Sidney  weer terug, die was in de tussentijd met Gabrielle meegeweest. Zij hadden samen memory gespeeld en omdat hij alleen was mocht hij bepalen wat ze gingen doen en tja wat kies je dan………. Natuurlijk de haaien voeren. Hij heeft zo op dag 1 een verpleegsterhaai gevoerd. Stoer hoor Sidney!
Hij gaat vast nog grote avonturen meemaken zo alleen met Gabrielle tijdens de broertjes/zusjesclub.
Sprong Nubia

12 gedachten over “Davey, Dag 1 – 25 mei 2015”

 1. Wow!! Jullie zijn er al! Geweldig. Wat fijn voor jullie en ook zo ontzettend spannend! Zeker wel heel bijzonder zo die eerste dag. Beseffen jullie het wel al helemaal of gaat het als een roes aan jullie voorbij? Geniet ervan en heel veel succes en plezier. Liefs Saffira en familie

 2. Wat bijzonder wat jullie meemaken. Prachtig dat het zo goed klikt tussen Davey en Nubia! En wat stoer Sidney dat je de haaien hebt gevoerd! Die hebben ze bij Nautilus niet.. Veel geluk! Wij blijven jullie volgen. Xx

 3. Wow wat gaaf om de eerste blog te lezen. Een jaar lang uitkijken naar de theorie en dan is het eindelijk zover.
  Zo te zien en lezen heeft Davey het helemaal naar zijn zin!
  Leuk dat Sidney ook leuke dingen kan doen!

  Dat gaat dus helemaal goedkomen!
  Geniet er met zijn allen van!

 4. Wow wat gaaf om het eerste verslag te lezen. Een jaar lang uitkijken naar de theorie en dan is het zover!
  Zo te zien heeft Davey het helemaal naar zijn zin. Dat gaat dus helemaal goedkomen deze week!

  Geniet ervan!!

 5. Mooi hoor!, eindelijk is het er dan van gekomen. Een jaar lijkt zo ver weg… Nu hopen dat de komende dagen net zo succesvol zullen zijn als de eerste, maar dat zal wel goed komen.
  Veel verdere vooruitgang en plezier nog gewenst, groetjes M@rco, Monica, Manon en Max

 6. Wat een leuk verslag en wat geweldig dat er een klik is ik hoop echt dat helpt maar het belangrijkste is dat Davey er van geniet en zo te zien op de foto, s doet hij dat ook

 7. Hi allemaal,
  Wat een indrukken en dat al op de eerste dag. Dat beloofd veel voor de komende dagen. Geniet van alle bijzondere momenten, ontwikkelingen en wauw momenten. Ik kijk uit naar jullie volgende blog. Zet hem op! Groetjes Mindy (mama van Puck)

 8. Wat een geweldige ervaring voor hem met kippevel de blog gelezen en oh wat zijn we trots op onze kleinzoonen natuurlijk ook op Sidney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *