Davey, Dag 2 – 18 oktober 2016

Gisteren bij de kennismaking, waar Davey en ik even naartoe zijn geweest, zag Judith goed zijn “gillen”. We gaan het geen gillen maar geluiden meer noemen vanaf nu.
Zij gaf aan dat dit echt wel reguleren van andere geluiden is, wanneer het drukker werd ging hij hardere geluiden maken om het veilig voor hem te houden. bij ons thuis zou hij naar boven kunnen gaan, een rustige plek op zoeken. Doordat hij deze uitvlucht niet heeft gebruikt hij zijn geluiden hiervoor.
Belangrijk voor ons gaat worden om hem iets aan te bieden, een andere plek, diepe druk, weggaan of bijvoorbeeld een koptelefoon met een dezelfde toon, hierdoor hoeft hij zelf geen geluid te produceren meer. Dit gaan we verder uitzoeken en eens testen of dit inderdaad zou kunnen werken bij hem.

Vanmorgen om 9.30 startte het broertjes/zusjes programma. Sidney had er veel zin in en afscheid nemen was niet nodig.

Davey en wij hadden even vrij af en gingen op weg naar de efteling. Na de bobslee, de fata morgana, Joris en de draak en de vliegende hollander hadden papa en mama het wel even gehad met achtbanen en gingen we op weg naar de carnaval festival.
Als snel weer tijd om even te chillen want Davey moet natuurlijk wel uitgerust en alert zijn tijdens de therapie.

Om 13.30 uur stond hij dan ook al te popelen om weer met Judith en Willemijn mee te gaan. Nog net even tijd voor een foto.

dscn2732
Hard gewerkt weer in de therapie ruimte en gezwommen. We hadden zoveel andere dingen te bespreken dat we inhoudelijk over oefeningen niet veel hebben besproken.
Gisterenavond tijdens zijn geluiden zag Judith ook heel goed hoe hij bijt op zijn knie en op zijn hand. Ik had aangegeven dat ik hier ook wel wat mee zou willen omdat hij zichzelf zo’n pijn ermee doet.
Ze heeft nu verschillende bijt artikelen gezocht welke we uit gaan proberen. Een bijt tube van heel hard materiaal met ribbels, dit zou dezelfde prikkels moeten geven als het bijten maar zonder zichzelf nog pijn te doen hierbij.
we gaven aan dat iemand al eens zoiets had gegeven maar dat hij hier niets mee deed, Judith gaf aan dat dit waarschijnlijk veel te zacht was en dat het wel getraind moet worden. Een tijd lang elke keer aanbieden zodra hij zichzelf bijt, zodat het hopelijk in zijn systeem komt om het zelf te gaan pakken ipv zijn hand of knie.

Als laatste hebben we zijn communicatie systeem besproken. Davey heeft een foto picto programma ( eline spreekt) op een mini iPad hij kan dan een foto aanblikken als hij iets wilt hebben, helaas zijn we nooit begeleidt om zoiets op te starten.  We moeten het helemaal van kleins af aan goed gaan opbouwen. Niet te veel keuzes en beloning van de keuze moet ook direct zichtbaar zijn, er moet na de keus dus direct actie op die keus worden genomen. Zodat hij ziet dat hij ook echt iets krijgt of mag doen doordat hij die keus heeft gemaakt.

Ze gaan een lijst maken op welke manier we zijn communicatie systeem het best aan kunnen leren. Hij lijkt namelijk keuzes maken wel aan te kunnen maar kiest ook nog wel vaak gewoon om te kiezen. Eerst moet dus goed duidelijk worden wat hij wel en niet begrijpt.
Judith en Willemijn leren hem wel steeds beter kennen, dat is wel echt ontzettend fijn.
Morgen een bijzondere dag, we mogen de laatste minuten mee kijken tijdens het zwemgedeelte en in de avond gaan we met alle therapeuten en andere gezinnen gezellig eten.

Als laatste nog even een foto van Davey in de kleedkamer. Hier werd hij geborsteld door Willemijn hij lijkt het heerlijk te vinden.

dscn2723

2 gedachten over “Davey, Dag 2 – 18 oktober 2016”

  1. Wat een mooie weergave van wat ons vriendje allemaal aangereikt krijgt. Ga zo door en we gaan er vanuit dat hij elke dag weer beter gaat functioneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *