Davey, dag 2 – 22 augustus 2017

Met grote enthousiasme stapte Davey netjes mee naar de therapie.
Snel gingen Faye en Niké met hem mee naar binnen want wachten ging hij echt niet doen vandaag.
Snel griste hij nog een speeltje mee dat later nog goed van pas kwam.

Faye had het speeltje na even samen bekijken namelijk even weggelegd om hem te gebruiken als beloning.
Er wordt weer gewerkt aan eten. Zijn eenzijdige eten van brood en kaakjes gaan we uitbreiden met smoothies en hopelijk in de toekomst met groenten en een variatie aan fruit.
Vandaag had Faye yoghurt-banaan smoothie gemaakt.
Eerst vertelde ze enthousiast dat ze restaurantje gingen spelen, aandachtig luisterde en keek hij tot hij de smoothie in zicht kreeg, een diepe zucht volgde met heftig nee geschud.
Toen het speeltje werd aangeboden als beloning bij een hap wilde hij het wel proberen.
Een aantal kleine hapjes geprobeerd en morgen wordt er verder geoefend.
Hierna bij de zandtafel samen met Faye geoefend en toen snel omkleden.

In het water werd er weer flink geknuffeld en gekust.
Er was zelfs een moment dat Davey helemaal op Kanoa klom voor een knuffel. Normaal laten dolfijnen dit niet toe, maar de trainster gaf aan dat Kanoa waarschijnlijk dat lieve aandoenlijke enthousiasme voelt van hem dat hij het toe laat.
??

Hij heeft zelfs geracet op t surfboard. Kanoa duwt de voeten van Faye, samen racen ze over het water. GEWELDIG vond hij het!

Met Doktijd was het lastig om even zonder Kanoa te zijn maar toen Faye zei dat ze een Wrap wilde maken van Davey ging hij direct klaar liggen. Hij wordt met de mat onder hem opgerold en daardoor voelt hij druk op zijn lichaam hierna wordt hij gemasseerd door op de mat te trommelen.

Bij de volgende oefening moest hij voordat hij iets wilde doen ( water door een molentje laten lopen) eerst naar zichzelf wijzen en dan naar wat hij wilde doen. Voor de beloning deed hij het maar.

Daarna moest hij zijn handen ontsmetten. Wij zitten van grote afstand te kijken en horen niet wat er gebeurt. We zien de details op het dok door een fanatiek fotograferende tante, papa en mama door ingezoomde camera’s, maar zagen niet goed wat en waarom.
Als snel bleek wat er ging gebeuren. Davey mocht Kanoa een visje geven, eerst keek hij naar de vis met vragende ogen (dit ga ik echt niet eten) maar aan Kanoa geven dat wilde hij wel. Zoo lief om te zien

Daarna nog een mooie afsluiting met te mooie sprongen van Kanoa en nog even zingen.
Afscheid nemen was weer lastig maar morgen mag hij weer!

6 gedachten over “Davey, dag 2 – 22 augustus 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *