Davey, Dag 3 – 19 oktober 2016

Vandaag alweer over de helft van de therapie. Het gaat allemaal veel te snel.

2 uur per dag actief werken maar de hele dag oefenen en wij worden weer bewust van kleine bewegingen, gedragingen en contact momenten.
De ruimte en de rust om dit weer te kunnen zien en weer te horen van de therapeuten maken je alert in alle contact momenten en bewegingen gedragingen van Davey naar ons en in  zijn omgeving.

Om 13.30 uur zelf naar de therapie ruimte gelopen, deze week word de buggy veel gebruikt, we zitten achterin het park en dat is heen en terug te ver voor hem. Nu nam ik vandaag even de tijd voor een wandelingetje.Hij had er veel zin in dus op zijn manier heerlijk door het bos gehuppeld. Aangekomen moesten we nog even op Judith en Willemijn wachten maar in een heerlijk zonnetje was dat niet echt vervelend.

img_2471
Judith en Willemijn kwamen al snel, ze vroegen of het mogelijk was om zijn tandenborstel te halen. In het intake gesprek hebben we aangegeven dat wij zijn tanden niet kunnen poetsen omdat hij geen tandenborstel in zijn mond accepteert.

Ik weer terug om de tandenborstel te halen.
Vandaag mochten we in het zwembad kijken tijdens de laatste 20 minuten van de therapie in het water.
We kwamen aan toen hij heerlijk geborsteld werd en moest oefenen met STOP zeggen ( met gebaar, en pico op de iPad) heel geconcentreerd was hij maar stop zeggen vind hij nog wel lastig, hij wil eigenlijk met heel veel dingen ook gewoon niet stoppen.

Als voorbereiding op een laatste mat oefening die ze ons wilden laten zien kreeg hij nog even heerlijk diepe druk.

dscn2758
Ahaaaaaaa ik snap het al, hij kreeg die diepe druk omdat ze de oefening met tandenborstel nog wilden showen. Kijk nou………….

Normaal gesproken kokhalst hij al bij het vastpakken van de borstel en nu

dscn2765
Hij poets zelf zijn tanden. Afgesproken is dat er 3x het tandenpoets liedje word gezongen. De eerste keer mag hij zelf de borstel in zijn hand houden, de tweede keer iemand anders de onderkant tanden en de derde keer de bovenkant tanden. Hij heeft een duidelijk begin en eind, zelf controle en niet te lang. Dit eerst laten wennen zonder pasta. gelijk op dag 1 al zo goed, in de avond gelijk geoefend en ja hoor super goed en ongelooflijk trots.
Als beloning mocht hij in het water kiezen wat hij wilde doen, hij koos eerst de stroomversnelling , hierna schommelen op een mat en als laatste de emmers.

De emmers? kijk maar naar de laatste foto

img_2487
Hierna gingen ze lekker omkleden, Davey ging met Willemijn naar het therapeuten huis en wij en Sidney (hij wilde ook eens mee) met Judith naar de nabespreking.
Hier kregen we tips voor het communicatie systeem en deze gaan mee vanavond als huiswerk, we bespreken dit morgen weer verder.
Ook kregen we de picto’s die ze deze week gebruikt hebben om te ondersteunen bij het zelf aan en uit kleden. Dit om zijn zelfstandigheid en concentratie hierin te vergroten.

Thuis gaan we ze direct lamineren en gebruiken. Ben zo benieuwd hoe hij ze gebruikt.

dscn2800

Een gedachte over “Davey, Dag 3 – 19 oktober 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *