Davey, Dag 4 – 20 oktober 2016

Gisterenavond een gezellig etentje bij de therapeuten met alle gezinnen die deelnemen tijdens deze week. 6 gezinnen in totaal dus een drukke bedoening maar ook erg gezellig om elkaar te leren kennen.
Allemaal leuke ouders die hun kinderen net dat extra’s willen bieden door tips, ideeën, inzichten en of nieuwe openingen te willen horen, inslijpen, trainen of bevorderen.
Iedereen is er voor eigen doelen voor de kinderen, de kinderen hebben ieder hun eigen beperkingen maar eigenlijk allemaal een super bijzondere week vol mogelijkheden en mensen die kijken naar wat ze kunnen, weten en of aankunnen. En dat schept ook weer een band van herkenning en begrip.

En natuurlijk lekker eten en veel gezelligheid.

dscn2720

Om 13.30 uur was het weer zover dag 4 aangebroken en Davey ging heel vrolijk naar de plek waar de therapeuten Davey komen ophalen. Hij kan zijn geluk niet op deze week, de deur is een schuifdeur en daardoor heen kun je de lift zien. Dus elke dag alleen al een feestje om naar binnen te gaan. En dan komen ook nog eens Judith en Willemijn hem halen een nog groter feestje dus.
Er is vandaag een fotograaf aanwezig om alles vast te leggen, zodat wij straks ook wat beelden terug kunnen zien en als leuke herinnering voor Davey.
We kregen te horen dat Davey maar al te graag op de foto wilde, de liefste en leukste gezichten trok hij voor de foto. We zijn benieuwd naar het resultaat.

Davey is weer hard aan het werk gegaan met keuzes maken. Het opnieuw inrichten en niet opstarten van zijn communicatie systeem lijkt echt het juiste moment te zijn, hij wil op bepaalde momenten zo graag communiceren dus de juiste tijd om het nu goed in te richten en aan te leren en langzaam aan uit te bereiden en voor ons belangrijk om naast deze communicatie het systeem te verduidelijken door gebaren. Dus tijd voor papa en mama om een gebarencursus te gaan volgen.

Vandaag heeft hij de picto’s “nog een keer”, “iets anders”  gisteren had hij de picto stop al geoefend, deze ging vandaag wat minder goed, hij vind hem een beetje te leuk, dus werd hij door Judith even geholpen. De picto nog een keer pakte hij goed op en iets anders ging nog moeizaam, die lijkt hij nog niet te begrijpen. Hier weer meerdere tips voor meegekregen om hem het te leren begrijpen door veel te oefenen en te herhalen.
In het water ewer hard gewerkt maar vooral genoten, het water is een grote beloning voor hem.

Een grote domper was het dan ook dat de emmers het niet deden. Een grote favoriet van  Davey dus dan maar een keer de stroom versnelling.

dscn2751
Bij de nabespreking nog het een en ander doorgesproken over voornamelijk de iPad en het communicatie systeem en dat het goed zou zijn om dit samen met een logopedist voort te zetten, dus op zoek naar een specialist hierin.

Hiernaast gaf ik aan omdat we hem naast dat systeem hem ook willen uitlokken tot meer gebaren om zijn communicatie te versterken maar zijn motoriek niet goed genoeg is om duidelijk te kunnen gebaren. En of het mogelijk was voor hem om als doel zijn motoriek te verbeteren. Judith gaf aan dat er nog veel mogelijk is om zijn fijne motoriek te verbeteren.  Mooi doel om in de toekomst op te pakken zodat hij nog meer kan gaan communiceren.

Zo bijzonder, hoe vee uwe deze week bezig zijn geweest met communiceren.

Zo kan je alleen maar ja en nee knikken en schudden en kun je na 4 dagen therapie al redelijk ja zeggen op een vraag en wordt er met de dag duidelijker zichtbaar voor ons wanneer hij wil communiceren. In 4 dagen alweer zoveel stappen verder.
Morgen nog 1 dagje, veeeeeeel te weinig, we willen meer, Davey geniet van al dat individuele werken, volgens mij denkt hij,  eindelijk ik word begrepen en kan hij niet stoppen met van alles aan ze te laten zien.
Dus  morgen extra veel werken, veel spelen, extra veel vragen, extra veel opslaan en extra veel GENIETEN.

2 gedachten over “Davey, Dag 4 – 20 oktober 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *