Davey, dag 3 – 23 augustus 2017

Bijzondere dag vandaag voor grote broer Sidney.
1e woensdag is het namelijk dok dag.

Eerst ging Davey mee de therapieruimte in. Daar heeft hij hard gewerkt/gespeeld en geoefend. Ricarda (hoofdtherapeut) kwam even meekijken of zij kon helpen bij onze vraag naar zijn steeds harder wordende prikkels die hij opzoekt. Kopstoten op achterhoofd slaan met zijn vuisten op kaken en jukbeenderen bijten op hand en op knie.

Ons gevoel werd bevestigd dat dit toch ook allemaal te maken heeft met het voelen/ervaren van zijn lichaam. Doordat hij dit zelf zo slecht voelt en ook nog eens een zeer hoge pijngrens heeft probeert hij op zijn manier zijn lichaam wel te voelen. Ricarda heeft hem met een trilstaafje kennis laten maken. Deze hield zij bij zijn oor, kaken, jukbeenderen en elleboog. Op deze plekken kan het trillen bij de botten komen en dit geleiden.
Hij vond het heerlijk en kon na een tijdje ook goed aangeven dat het klaar was.
Dus in NL zo snel mogelijk een trilstaafje kopen!

Verder spelletjes met de rijstbak gedaan waar hij met kaartjes het een en ander duidelijk wilde maken. Faye heeft van enkele platen uit zijn communicatieboek kopies gemaakt om hem ook mee te laten praten door aan te wijzen.
Bij de massage door Faye kwamen die platen van pas, hij tikte op het kaartje LATEN WE GAAN. Hij had er duidelijk genoeg van.
Bij een oefening heeft hij heel duidelijk het woord HELPEN gezegd. Wow, dit kwam niet verder dan EMEM.
Morgen hebben we nog een gesprek met een taaldeskundige en Faye om zo te kijken wat de beste aanpak voor hem zou kunnen zijn.
En toen was het echt wel tijd om weer naar Kanoa te gaan.
Sidney mocht ook mee, en het werd 1 groot feest!
Davey was heel relaxed en vrij in het water en Kanoa nam dit direct over.

Sidney mocht helpen met gebaren naar Kanoa, ze hebben heel veel gedaan. Alle 9 verschillende soorten geluiden zijn gemaakt, er is gekust en geknuffeld. Ze hebben Kanoa laten springen. Er is weer gesurfd, en op de rug van Kanoa geracet.
Bij dit laatste besloot Davey tijdens het racen zijn benen niet om Faye heen te slaan maar bij Kanoa, hij vond het prima maar het lukte Faye bijna niet om hem los te krijgen.
Tussen het zwemmen door is er altijd even dok tijd. Davey gaat dan op de kant oefeningen doen. Kanoa kan dan even wat voor zichzelf doen maar hij wilde zo graag blijven dat Sidney en dolfijntrainster Babette  maar eens wat info gingen uitwisselen over de dolfijn, er werd ook heerlijk geknuffeld, gekriebeld en geaaid!
Davey kon zich totaal niet concentreren op de oefeningen dus  mocht Davey heerlijk naast zijn broer zitten, die geleek een dikke knuffel kreeg van hem.

De laatste minuten weer in het water. Davey koos vandaag D.m.v een bord die Sidney vasthield welke oefening hij wilde. Hij koos als afsluiting voor spetter gevecht, dansen, zingen en springen.
Elke dag nemen ze afscheid door te zwaaien naar elkaar ( filmpje te zien op Facebookpagina De lach van Davey)
Na het zwaaien vandaag moest Davey heel hard huilen. Hij wilde niet stoppen maar helaas moet hij nu weer wachten op morgen.

2 gedachten over “Davey, dag 3 – 23 augustus 2017”

  1. Wat worden we blij van alle verhalen. En dan zijn er nog heel wat dagen te gaan!! Geniet en nog veel succes komende tijd.
    Knuffels van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *