Davey, Dag 3 – 27 mei 2015

Het is zover Sidney mag mee naar het dock !
Vanmorgen om 6.00 uur stond Sidney al naast het bed te springen. Hij mag vandaag mee naar het dock om Nubia van dichtbij te ontmoeten en te helpen met Davey.
Om 7.30 uur gingen we met z`n allen: oma, tante, papa, mama, Sidney en Davey op pad naar het CDTC.
En om maar direct de goede tips van Mirte mee te nemen: Davey heeft zelf gelopen! Heel goed rechtop en niet rennend of leunend!!
Nog wel veel afgeleid, want net uit ons appartement is een lift, vervolgens lopen we langs een kleine receptie met mooie plafond ventilatoren, hierna een trapje af en dan het grootste obstakel: Het strand pad.
En elke keer trouw stoppen, Davey rechtop neerzetten en zeggen dat we weer gaan lopen.
Wat kom je dan veel obstakels tegen, de strand douche, het onbijtbuffet, een draaiende motor van de vrieskasten bij het restaurant, de airco van de duikschool, de buitenboordmotoren van de boten, grindjes aan de kanten van de weg….
Ja hoor, CDTC in zicht…………….
Davey kon niet wachten om naar binnen te gaan. Maar vandaag is hij niet de enige: Ook Sidney kon niet wachten! Davey ging toen met Mirte en Berdou (eindelijk kan ik haar naam schrijven staat toch leuker dan stagiaire) mee naar binnen en weer werken.  Binnen heeft hij gewerkt met ja (groen kaartje) en nee (rood kaartje) zeggen, door het kaartje aan te wijzen en hierna ook nog de juiste hoofdbeweging te maken. Hij leek dit goed te begrijpen.
En Sidney in de tussentijd maar wachten bij ons op het bankje voor het CDTC. Dit duurde voor hem erg lang, dus was ik (mama) erg nieuwsgierig naar de babydolfijntjes en hun mama`s. Toen we terug kwamen, ging de deur al open en daar stapte Davey heel goed en rustig naar buiten met Mirte en Berdou.
Sidney mocht mee lopen en daar gingen ze naar het dock. Ze werden vrolijk welkom geheten door Nubia.
Dit was wel even een momentje hoor, onze mannetjes samen op het dock!
Goedemorgen
Goedemorgen
Davey mocht kiezen waar hij samen met Nubia mee mocht spelen. Uiteraard koos Davey als eerste voor de bal. Aan het einde van de therapie weet Nubia zelf ook wat het eerste spelletje wordt!
De bal wordt of met neus of tussen haar vinnen geklemd naar Davey gebracht. Davey giert het elke keer uit van het lachen als Nubia weer naar hem terug komt.
Hierna weer lekker rondjes zwemmen, hij geniet volop.
Bij de volgende keuze komt de ring te voorschijn en Nubia brengt de ring op haar zij en de ring hangend aan haar vin naar Davey. Hij blikt of verbloosd er niet van, pakt de ring aan en zoekt Nubia weer.
Hierna weer oefeningen op het dock voor Davey en tijd voor Sidney om te werken met Nubia.
Eerst even laten zingen daarna een handje geven. Vervolgens het leukste teken: De tong van  Nubia laten uitsteken en de tong heen en weer bewegen.
Sidney krijgt van alles te horen over Nubia en dolfijnen van Marije de dolfijntrainster van vandaag.
Kijk nou, net een echte dolfijn trainer!
Nubia steekt haar tong uit
Nubia steekt haar tong uit
Davey heeft in de tussentijd hard moeten werken, terwijl zijn broer allemaal leuke dingen deed. Hij oefent vandaag met eten. Hij moest vandaag een stukje knakworst eten.
Je zal denken, knakworst, wie lust dat nou niet ?…….. Davey eet helemaal niets anders dan brood en koekjes. Dus dit was een extra grote opgave voor hem. Maar hij heeft het wel even gedaan dat binkie. 3 kleine stukjes knakworst zijn er opgegeten (wel met lange tanden, maar op is op). Als beloning lag er wel een heerlijk koekje op hem te wachten. Ik zie weer oefen-momenten.
Omdat hij het zo goed had gedaan, mocht hij weer lekker het water in en gingen ze samen zwemmen. Vandaag mochten tante Corine en ik (mama) even achter het dock komen kijken van wel heel dichtbij.
Nubia kwam Davey een kusje geven, Hij vond haar heel interessant, maar een kusje teruggeven zat er nog niet in, wel heeft Davey haar heel lief vast gehouden.
Kusje van Nubia
Kusje van Nubia
Toen was het helaas alweer tijd om gedag te zeggen. Davey mocht nog 1 oefening kiezen en hij koos voor spetteren. Het is dan de bedoeling, dat Davey met zijn benen hard gaat spetteren in het water, Nubia komt dan naast hem zwemmen en spettert met haar hele grote staart mee. Zo mooi om te zien dat zo`n grote dolfijn liefdevol, zachtjes naast ons mannetje komt zwemmen
en ze dan samen  trots aan het spetteren zijn.
Hierna ging Davey uit het water en weer iedereen uitzwaaien, eerst Nubia (die terug zwaaide wat Davey weer deed gieren van het lachen) dan Marije de dolfijntrainster en dan lekker omkleden.
Sidney mocht nog even helpen met het afzwaaien van Nubia. Sidney gaf een teken al zwaaiend met zijn armen en toen kwam er dit…………

Mooie sprong van Nubia, tot morgen!!!!
Mooie sprong van Nubia, tot morgen!!!!

4 gedachten over “Davey, Dag 3 – 27 mei 2015”

  1. Oh dit was weer een kippevel verhaal mooi hoe je dat schrijft en wat goed van Sidney zeg geef hem maar een dikke knuffel want opa en oma vinden dat hij het goed gedaan heeft met nubia en Davey komt straks met hele nieuwe dingen thuis we zijn reuze benieuwd
    Xxx

  2. Ik zit dit met kippenvel te lezen wat is dat toch prachtig tussen mens en dier en dat twee heerlijke koppie,s met een heerlijke lach op hun gezicht toppie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *