Davey, Dag 4 – 28 mei 2015

Onze dag begon weer zoals elke dag de afgelopen week.
Heerlijk relaxed, genietend van de heerlijke temperatuur, de vrolijke vogel geluidjes en het windje, dat waait door de mooie palmbomen.
Om 7.45 uur iets later dan gisteren  (maar vol van vertrouwen in Davey) gingen we op pad naar het CDTC
Kijk ons gaan….
Al wandelend naar het CDTC
Al wandelend naar het CDTC
In het kort besproken hoe het met Davey is gegaan gisteren. Hij heeft veel met het lopen geoefend, de buggy is de hele dag in het huisje gebleven. Zijn boterham moest hij met zijn linkerhand eten (weinig gesputter hiermee) en hij helpt mee om zijn armen in te smeren. Kortom met alle oefeningen zijn we verder de hele dag bezig. Hij doet hier erg zijn best voor. Het ja knikken en nee schudden is ook erg grappig. Hij gaat het steeds beter doorhebben, ja beter dan nee. Maar af en toe komt het ja knikken er gericht en gemeend uit.
We hebben vol goede moed gisteravond ook een stukje knakworst geprobeerd te geven, het begon goed, hij hapte en hapte en……….. toen spuugde hij het uit. ( jammer)
Hierna kwam de spanning er denk ik van al dat vele en harde werken, een beetje uit met kopstoten, schoppen en gillen. Heel duidelijk liet hij merken dat hij er helemaal klaar mee was.
Gelukkig zat hij al veilig bij mij op schoot en had ik hem vrij snel weer rustig door hem helemaal klein goed stevig vast te houden. Mirte gaf inderdaad aan dat het harde werken en de vermoeidheid hiervan wel de oorzaak is.
Vandaag hebben we kaas mee. we zijn weer benieuwd.
Binnen heeft hij een balanceerbaantje gedaan, waarbij hij aan het einde een kaartje uit een bak met bonen moest zoeken. Mirte gaf aan dat Davey zulke oefeningen zo snel oppikt en precies begrijpt wat de bedoeling is.
Snel weer omkleden en op naar Nubia.
Het welkom was wel heel bijzonder vandaag want eenmaal in het water kwam Nubia meteen een kusje geven, zo lieffffffff.
Kusje van Nubia
Kusje van Nubia
Het leek wel of hij vandaag heel vaak mocht kiezen wat hij wilde dat Nubia liet zien. Hij heeft gekozen dat Nubia haar tong ging uitsteken (dit had hij vast van zijn broer gezien de dag hiervoor) ook koos hij ervoor om haar te laten zwaaien met haar staart, handje geven met haar vinnen en dansen naast elkaar in het water en over een stok springen.
Elkaar een handje geven
Elkaar een handje geven
Toen kwam er weer Dock tijd dus uit het water en werken. Ook hier weet hij precies wat de bedoeling is. Als Mirte aangeeft op de kant te gaan, klimt hij er zelf uit en draait hij ook al de goede kant op.
En daar kwam de kaas tevoorschijn, dit was volgens hem niet helemaal de bedoeling. Hij vond dit moeilijker te happen dan gisteren met zijn stukje knakworst, maar heeft hij het wel maar mooi weer in zijn mond gestopt en opgegeten. Hierna als beloning een heerlijk koekje. En daar kwam de grote vraag, wil je nog een koekje?? en hij antwoordde via de groene kaart ja.
Ik denk dat hij alleen niet had verwacht, dat hij dan eerst weer een stukje kaas moest eten. Dit deed hij toch, want die koekjes zijn zoooooooooo lekker.
Genoeg gewerkt op het dock, we gaan weer lekker het water in.
Davey moest op zijn rug gaan liggen en Nubia duwde hem via zijn voeten voort door het water. Hij vond het geweldig heerlijk door dat water met een zachte duw tegen je voeten. Hij ging er dan ook lekker voor liggen en genoot ervan. Het rondje kon niet groot genoeg zijn voor Davey.
En elke keer na een oefening gaat Nubia braaf terug naar de trainster voor haar beloning. Die beloning bestaat uit een groot applaus of een lekker visje.
Ze heeft weer goed gewerkt vandaag en Davey heeft er weer volop van genoten. Elke beweging die ze maakt is voor Davey een groot feest. Maar ja, het is weer tijd om te stoppen en dus zwaaien ze elkaar weer uit voor vandaag. Ook dat zwaaien gaat steeds beter bij Davey, toch echt veel gerichter en hij kijkt ook naar wie hij zwaait.
Maar wat is het hard werken, zo intensief en steeds wordt er op alles gelet door Mirte en Berdou, en een Nubia die je steeds aan het lachen maakt. En om niet te vergeten, zodra je weer bij de familie komt, gaan die stuk voor stuk met alle oefeningen door!!
Pffffffffffffffffff vanmiddag maar lekker bijkomen op het strand !
Nubia (achter de spetters) dansend met Mirte en Davey
Nubia (achter de spetters) dansend met Mirte en Davey

5 gedachten over “Davey, Dag 4 – 28 mei 2015”

 1. Wat een mooie belevenissen en prachtige foto’s. Je ziet echt dat Davey het heerlijk vindt en Sydney wil vast dolfijnentrainer worden!! Het afzwaaien gaat al goed:-).

  Nade eerste sessie van 5 dagen straks lekker bijkomen. Geniet ze!!

  Knuffels van ons.

 2. Hey,

  Dag 4 alweer. Gaat echt snel.
  Wat super leuk om te lezen allemaal en wat fijn dat er al resultaten te zien zijn. Ik snap dat het heel zwaar voor Davey is, maar ik hoop dat het harde werken wordt beloond!!!

 3. Wat heerlijk om jullie ervaringen op Curacao te lezen. Fijn dat Davey al zoveel dingen oppakt. En dat het intensief is voor het mannetje willen wij wel geloven. Lars was de afgelopen twee weken ook erg moe na de sessies. Hij moest dan eerst ff chillen eer we wat met hem konden gaan doen.
  Geniet daar nog van de super mooie tijd met de dolfijnen. Wij blijven ondertussen meegenieten van jullie mooie verhalen en foto’s.
  Groetjes Lars Floortje Nancy en Ernest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *