Davey, Dag 5 – 21 oktober 2016

Laatste dag,

Inpakken, auto inladen alles lijkt alweer bijna klaar. Gelukkig nog een laatste dagje therapie.
Ook de therapeuten moesten het huisje uit dus geen therapie appartement vandaag maar een therapie kleedkamer in het zwembad. het was weer even wat anders maar het was goed om ze te zien vandaag.
img_2524
vandaag alles gedaan wat leuk was, het was een feestje. Alle leuke dingen van de afgelopen dagen nog eens herhaald en ook vandaag waren al die dingen weer even leuk.
Tandenpoetsen deed hij weer net zo goed als de dagen ervoor, we gaan thuis hard aan de slag om dit zo vol te houden zodat we langzaam het kunnen gaan opbouwen om tandpasta toe te gaan voegen in de toekomst.

Verder weer hard aan de slag gegaan met de iPad. De picto stop is weer even van de iPad verdwenen, hij vond deze zo leuk dat er geen werken meer  aan te pas kwam. Zonder die stop knop kon hij zich weer concentreren op de belangrijke dingen. Weer verder kunnen oefenen met de picto’s iets anders en nog een keer.
img_2540
Nog een keer gebruikt hij gericht, deze kon hij al met gebaar en voor hem nu makkelijk visueel gemaakt. De picto iets anders vind hij moeilijker. Vandaag gaven ze hem een waterpistool zonder er iets mee te doen, en toen drukte hij wel op de picto iets anders. En kreeg hij ook direct een leuke keuze te maken. Op deze manier gaan we hem langzaamaan verder oefenen. Na deze ene keer hebben ze dit nog een paar keer geoefend en koos ook voor iets anders maar moet hier nog wel bij gestuurd worden.
Tijdens het zwemgedeelte hebben Judith, Willemijn en Davey ook weer veel plezier gehad en hij mocht zijn leukste dingen doen, dus heel veel rondjes in de stroomversnelling volgden.
De nabespreking van vandaag was ook op een andere plek, we zaten gezellig in het restaurant.
Nog even goed de iPad doorgesproken  en de picto’s gezien het tandenpoetsritueel doorgesproken, en even in het kort onze ingevulde evaluatie formulier besproken.
We zijn erg tevreden over de werkwijze en aanpak die Judith samen met Willemijn had gekozen om aan de slag te gaan met Davey. De therapie week in Bosrijk met de efteling erbij is erg intensief en vermoeiend maar voor Sidney had het niet beter gekund en ook Davey was blij met zijn dagelijkse rondjes achtbanen en carnaval festival.

We hebben weer veel stappen gemaakt, tips om hem te helpen communiceren op zijn nivo, weer open staan voor die kleine seintjes tekenen die Davey ongemerkt geeft om te laten zien wat hij nodig heeft. Advies voor ons om Sidney zijn eigen plek te geven in communicatie met Davey maar ook om ons en Sidney handvaten te geven om het schoppen en het slaan hopelijk minder leuk te maken voor hem, zodat hij er hopelijk minder lol bij heeft en ermee ophoudt.

Kortom genoeg om de komende tijd weer mee aan de slag te gaan.
Hier in deze blog wil ik nogmaals Judith en Willemijn hartelijk bedanken!!!!!!! Geen afscheid maar tot ziens van ons lieve Judith en Willemijn.
img_2537
Dan willen we nog heel graag Maud en Seth bedanken, omdat zij Stichting Syndroom van de Lach hebben opgericht, kan onder andere Davey zo groeien, Heel erg bedankt voor jullie ontzettend harde werk aan Syndroom van de Lach, dat jullie dit hebben opgezet, mogelijk maken en zo ontzettend goed aanpakken. Alle liefs van ons en een hele dikke knuffel van Davey aan jullie.

Een gedachte over “Davey, Dag 5 – 21 oktober 2016”

  1. Schitterend om te lezen dat Davey zulke vorderingen heeft gemaakt en dat jullie dezelfde ervaringen hebben als wij met de geweldige mensen van Giraf therapie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *