Davey, Dag 5 – 29 mei 2015

Neeeeee, alweer dag 5.
Het gaat veel te snel hier. Vanmorgen is Curacao lekker opgefrist met een stevige regenbui. Die was meer dan welkom hier, omdat het regenseizoen er niet echt is geweest dit jaar.
Hebben wij er iets van gemerkt, nee hoor helemaal niets, we hebben heerlijk geslapen.
Al stappend naar het CDTC, lopen wij, papa en mama, super trots te zijn op Davey. Hij doet zo goed zijn best, dat hij vanuit zichzelf op de moeilijke plekjes ( ventilatoren, trapjes en lift) een groot applaus geeft en hoopvol naar ons kijkt of wij hierin mee gaan. Natuurlijk krijgt hij een groot applaus, we kunnen elke dag een beetje beter met hem wandelen zonder hem te hoeven trekken, tillen en slepen.
We zijn door al dat applaus en door af en toe papa uit te  testen wel een beetje laat. Wat ook weer goed uitkwam, want nu konden Mirte en Berdou goed zien hoe hij tussen ons in zonder hand vast gewoon rustig lopend met ons mee liep.
En dan afscheid nemen van papa en mama ( niet dus!!!) Nee hoor, helemaal enthousiast naar binnen toe.
Inmiddels zijn we het al gewend en is het weer tijd om te wachten. Sidney wordt opgehaald door Gabrielle. Hij gaat samen met een broertje van een ander kindje vandaag brooddeeg maken en naar de zeeleeuwen show. Gisteren is hij gaan snorkelen met de kidsclub op het strandje van ons hotel. Vertrouwde plek dus. Hij zat vol verhalen. Het snorkelen is wel even klaar na gisteren hij is nl. in aanraking gekomen met een kwal(letje).
Al kletsend met een andere familie hebben we helemaal Davey gemist die naar buiten kwam.
Snel naar de kijkplek en daar lag hij al heerlijk met Nubia in het water. We kwamen op een goed moment, want Davey werd toegezongen door Nubia.
Zingende Nubia
Zingende Nubia
Nubia deed heel goed haar best vandaag. Ze hoefde vandaag niet extra grote rondjes te maken, omdat ze haar eigen gangetje ging, luisterde goed en had er duidelijk zin in. Anouk en Nubia lijken echte maatjes. Zij gaf aan het einde van de therapie ook aan dat voor zo`n jonge speelse dolfijn zij echt heel goed haar best doet met Davey in het water.
Gelukkig helpt Davey haar goed mee, hij kiest  steeds leuke opdrachten uit  voor Nubia.
Berdou kiest uit een stapel foto`s, 2 foto`s om bij Davey voor te houden. Hierna kiest Davey definitief welke het gaat worden. Een van zijn eerste keuzes was de hoepel.
Zo mooi om te zien dat Nubia met haar neus dan eerst de Hoepel naar Davey en Mirte brengt. Wat Davey direct al doet gieren van het lachen, vanuit het niets komt er een grote grijze dolfijnenneus naar hem toe met veel spetters en als zij dan vlakbij is komen er ineens 2 te lieve ogen dat water uit en mag Davey de hoepel pakken. Dan spurt Nubia terug en wacht ze op haar teken om te schitteren in de lucht.
En wie er trotser is aan het einde van de oefening? Dat winnen ze allebei.
Op het dock hard gewerkt aan ja en nee knikken en schudden. Hij deed dit erg goed, zelfs zo  goed dat hij het moeilijk maakte voor Mirte. Na het gebruiken van diverse borstels om zijn handen, voeten en gezicht te masseren had Davey gekozen voor een balletje. Mirte rolt dan over of zijn handen of zijn voeten en vroeg als zij klaar was, wil je weer zwemmen met Nubia? toen schudde hij nee! (WHATTTT) Bij de vraag wil je nog een keer met het balletje knikt hij duidelijk ja!
HAHAHAHAHAHA, dit heeft hij ook nog een tot 3 keer toe volgehouden. Tot Mirte maar de oefening afsloot en met een kwastje zijn gezicht ging masseren, bij de vraag wil je de kwast nog een keer zei hij nee en konden ze de oefening afsluiten en weer het water in.
Met Mirte en Berdou op het dock
Met Mirte en Berdou op het dock
Weer in het water mocht Davey op de buik van Nubia meezwemmen, dit was zo leuk om te zien, hij genoot volop van de golfjes die er omhoog kwamen en bleef maar kijken en zoeken naar Nubia die net onderwater hem hard vooruit trok.
Nog wat oefeningetjes samen zoals dansen en zingen, gingen ze ook weer tongen uitsteken naar elkaar. Van Nubia zagen we dat ze het kon en van Davey alleen maar hopen dat hij het ook deed.
Tong uitsteken
Tong uitsteken
Vanmiddag mogen wij met Nubia zwemmen tijdens de family swim. Raymond, Sidney en ik mogen dan met Nubia kennismaken in het water. Ik denk dat ik dat wel erg bijzonder en mooi ga vinden. Oma en tante mogen helaas niet mee in het water. Dit zijn te veel mensen om een dolfijn heen, dat ze stress krijgt en dat willen we in geen geval. Wel mogen ze mee op het dock om deze ervaring ook mee te maken.
We zullen naast de therapie blog ook van het weekend een blog maken, waarin we nog wat hele bijzondere momenten willen delen waaronder de family swim.
en voor nu……………..
Wij gaan heerlijk naar het strand toe en Davey gaat lekker weekend vieren van zeer intensieve en vermoeiende therapie dagen.
Keuze maken uit al die te leuke oefeningen
Keuze maken uit al die te leuke oefeningen

5 gedachten over “Davey, Dag 5 – 29 mei 2015”

  1. Wat een gave verhalen en stoere foto’s allemaal! Past die dolfijn niet in jullie koffer mee naar huis voor Davey haha 😉 Heel veel succes nog! 🙂

  2. Wat een ontzettend mooi en ontroerend verslag! In 1x alle 5 de bloggen gelezen en diep geraakt.
    Mooi wat de therapie oplevert! Nog mooie dagen op Curacao geniet volop! Groet Trudy (Ide B)

  3. Het blijft leuk om de blog te lezen fijn dat jullie nu mee mogen zwemmen het zal een hele ervaring zijn kijk uit naar de foto.s Geniet lekker van het weekend en is zeker even goed vor Davey
    xxxxopa en oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *