Davey, Dag 6 – 1 juni 2015

Dag weekend, Hallo therapie dag 6 !

Vanmorgen, na het vertellen dat hij weer met Nubia mocht zwemmen, stond Davey al te wachten bij de deur om op pad te gaan.
Hij had het tijdens de wandeling naar het CDTC wel zwaar. Alles zag hij weer en was hierdoor steeds afgeleid. Moest vandaag weer aardig wat bijgestuurd worden.
Gelukkig is de wandeling niet al te lang, dus waren we weer op tijd.
Na het vertellen van de weekend verhalen, mocht hij eindelijk naar binnen (al dat gepraat van mama en Mirte ook).
Binnen is er hard gewerkt aan kauwen. Hij moest op een Smartie kauwen met zijn voortanden. De Smartie wilde hij wel, maar verstopt in een gaasje om alleen het kauwen te oefenen, wilde hij niet. Na wat proberen heeft hij 3 keer met zijn voortanden zachtjes gebeten op de Smartie. Elke keer als hij het deed kreeg hij een Smartie als beloning.
Zijn onderste voortand zit los en achter zijn andere voortand is de volwassen tand al aan het doorkomen. Ik denk dat dat al niet heel fijn is, dus gaan we verder oefenen met iets te kauwen op zijn kiezen. Alleen met harde dingen (koekjes) en dan een stukje af laten bijten of van een half kaakje aan de zijkant, zodat hij met zijn kiezen moet bijten. Hij is zo gevoelig in zijn mond, dat op deze manier hij hopelijk gaat wennen aan kauwen en verschillende dingen in zijn mond. JAAAAAA Davey, pas maar op, dus ook die tandenborstel weer opbouwen!
En toen was het weer tijd om het wetsuit aan te trekken, Jippie naar Nubia! Op het dock vroeg Mirte: “Ga je mee zwemmen, ja of nee?”. Zegt die sufferd NEE! Al begrijp ik het wel, vanaf het dock is Nubia heel goed te bekijken en kan hij precies zien waar ze is en waar ze naartoe gaat.
Nou zegt Mirte: “dan ga ik lekker en rondje zwemmen!”. En daar ging Mirte alleen het water in om een rondje met Nubia te zwemmen. Na het nog  2 keer te hebben gevraagd, heeft Mirte het de derde keer niet gevraagd maar gewoon gezegd: “NU gaan we zwemmen”.
Davey op het Dock om Nubia vanaf de kant eens goed te bekijken!
Davey op het Dock om Nubia vanaf de kant eens goed te bekijken!
Lekker gedanst en gespetterd in het water, heerlijk gezwommen en gespeeld met de bal. Eenmaal in het water is het toch wel weer erg leuk. Hij geniet volop. ( jullie zouden hem eens moeten horen).
Wij zitten vanaf de overkant ons alweer te verheugen om achter het dock te mogen kijken. Donderdag mag dit nog een keer, dat worden weer mooie foto`s.
We zijn er namelijk achter gekomen dat we nog wel foto`s kunnen maken, we zien alleen niets op het scherm, we maken dus foto`s op de gok. Inzoomen lukt duidelijk niet.
Al vroeg ging Davey het dock op om te werken. Al snel stonden ze op en liepen ze weg. HUH? dat is nog niet vaker voorgekomen? Achter een klein muurtje verdwenen  Mirte, Berdou en Davey. Hij werd teveel afgeleid door Nubia vandaag en alles wat er om hem heen gebeurde. Hij werd even van alle prikkels weggehaald. Daar heeft hij heel goed gewerkt en was ontzettend goed geconcentreerd. Met behulp van Diepe druk heeft hij via plaatjes (6) een verhaaltje gemaakt. Hij moest 6 plaatjes in de juiste volgorde ophangen aan een waslijntje. Hierbij moest hij ook nog met zijn handen een wasknijper pakken en openduwen om het plaatje op te hangen. Er werd dus stevig geoefend. Zijn linkerhand moest erg gestimuleerd worden, die wil hij toch echt liever niet gebruiken, maar even helpen herinneren aan zijn linkerarm was al genoeg om het toch te proberen.
Samen dansen in het water
Samen dansen in het water
Na het werken kwamen ze weer achter het muurtje tevoorschijn en gingen ze het water in. Deze keer maar zonder te vragen!
Hij koos de hoepel uit  om Nubia eens goed te laten springen. Nou dat lukte! Wat een mooie sprongen maakt ze weer.
En ja hoor, daar was hij dan, de bal! En Davey maar weggooien en die brave Nubia de bal weer ophalen en hem lief aan Davey in zijn handen brengen, via neus, via haar vinnen, ze kan ook alles!
De tijd ging erg vlug (misschien ook omdat mama en papa met de papa en mama van Yara zaten te kletsen. Yara is net zo oud als Davey en heeft therapie van Chabelita.
Na de therapie weer omkleden. Elke dag op dezelfde plek in een douche/toiletruimte bij het dolfijnenbassin. Hij wordt elke dag even op de wc gezet. 10 tellen moet hij even stil blijven zitten zonder te wiebelen en te draaien. Een hele opgave als je het doortrekken, en het water in de wc-pot ZOOOO leuk vindt.
Vandaag ging het goed, hij bleef 10 tellen stil zitten. Ook dit gaan we regelmatig oefenen, ook had Mirte nog wat tips welke we uit gaan zoeken als we weer in Nederland zijn.
PFFFFFFF niet alleen voor Davey is de therapie erg vermoeiend, intensief en zwaar, maar ook wij krijgen zoveel input, tips, ideeen, adviezen en “OH JA momenten”, dat wij ook hard moeten werken om alles te onthouden en uit te voeren.
Maar alles om Davey weer een stapje verder te helpen.
En daar was ons kereltje alweer met zijn stoere I LOVE SYNDROOM VAN DE LACH shirt ( zie foto blog 1)
Op naar het appartement. Mama en papa krijgen vandaag het trouwboekje en een dvd met alle trouwfoto`s.
Vanavond gaan we varen!!!! en Nee papa en mag geen hengel mee!
Salto als afsluiting voor vandaag
Salto als afsluiting voor vandaag

2 gedachten over “Davey, Dag 6 – 1 juni 2015”

  1. Wat komt er een hoop op jullie af ,vakantie ,oefenen zwemmen met dolfijnen (geweldig) tussendoor nog even gauw getrouwd en de hoofdpersoon doet toch wel heel erg zijn best.We zijn met zijn allen best trots op jullie alle vier.

  2. Zo dat was weer een zware dag voor hem en inderdaad wordt het voor jullie ook zwaar om die oefeningen te doen als jullie weer thuis zijn
    Xxx opa en oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *