Davey, dag 6 – 28 augustus 2017


Davey heeft er weer enorm veel zin in als we in de ochtend naar het CDTC lopen.
In de therapie ruimte een massage van het mondgebied gekregen. Hij deed het super goed maar ja hij weet inmiddels wat zijn beloning is.
Even mocht hij met een speeltje spelen maar de herhaling van de massage was iets moeilijker dus die wat korter gedaan en heeft hij samen met Niké alle kaartjes met kunstjes van Kanoa uitgezocht waarbij hij door aanwijzen een zin moest maken ik, jij (Niké) pakken kaartje JA of NEE en op het bord plakken.
Het ging super goed!! Een paar keer weer nee en ja gezegd ook. Van Faye moet hij naast het zeggen ook de hoofdbeweging meemaken om het zo voor anderen ook begrijpelijk te maken.
Toen op naar Kanoa, Kanoa lag al enthousiast te wachten op Davey leek wel. Toen hij Davey zag werd hij helemaal enthousiast.
Faye gaf later ook aan dat het bijzonder is om te voelen dat Kanoa precies doet wat Davey wil.
Hij luisterde zelfs niet naar de beloningsfluit toen die ging, hij ging gewoon weer terug naar Davey. Heel zacht tegen hem aan duwen om nog een rondje te zwemmen.
Video 1
En zoals in het filmpje te zien is besloot Kanoa zonder opdracht op zijn rug te draaien omdat Davey dan meer gerichter aait met z’n handen?

Al heel snel na een rondje zwemmen ging Davey op t dok. Hij moest oefenen met tanden poetsen Kanoa wilde zo graag helpen dat hij zijn bek heeeeel ver open deed en zijn tanden liet zien. Die wilde Davey wel poetsen maar dat is natuurlijk veel te gevaarlijk, gelukkig vind Kanoa het ook goed als de bek gemasseerd word en kon Davey er goed naar kijken.

Toen Davey aan de beurt was keek Kanoa weer mee. De matties houden elkaar goed in de gaten.
Na de oefening weer heerlijk het water in.
Racen was vandaag wel weer heel erg leuk.
Video 2

Later nog een keer op het dok om het nog een keer te oefenen. De eerste keer had hij namelijk uit zichzelf de borstel in z’n mond gedaan. Nu was masseren wel het maximale en verder heeft ze met een trilstaafje Davey diepe druk gegeven. Hier genoot hij erg van.
Waarschijnlijk omdat er al zoveel was gewerkt in en om die mond.
Als afsluiting nog even wat zingen en andere geluidjes.
Tijdens het zwemmen showde Kanoa ook nog even haar mooiste sprongen.
Video 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *