Davey, dag 7 – 29 augustus 2017


Vanmorgen een pittige therapie dag voor Davey.
In het huisje alles volgens de vakantie dagplanning gevolgd. Eerst een banaan eten (in de toekomst afwisselen met ander fruit of smoothie) als beloning zijn boterham aangeboden op 2 bordjes. Op zijn bord 2 stukjes en een ander bord met de rest van de boterham (dit om het proppen te voorkomen) Na de boterham toilet en tanden poetsen.
Als alles is gelukt mag hij 2 minuten op de iPad.
Zo gingen we dus fanatiek na de boterham naar de WC en ja hoor, dit deed hij geweldig! Nu het tandenpoetsen. Om deze tijd kwamen Faye en Niké aan om te kijken bij het tanden poetsen. Ook had zij een speciaal apparaatje bij haar. Deze lijkt op een tandenborstel maar is een trilstaafje. Hier moest hij door gemasseerd worden wat buiten de mond prima ging. Nu een stapje verder en kijken in de mond. En daar kwam het kokhalzen en heel z’n ontbijt overgegeven op de grond en natuurlijk (altijd hetzelfde) ook over de benen en voeten van mama.
Neeeeeeee, maar ook weer fijn dat Faye het ook gezien heeft. Zij denkt dat dit overgeven niet met gedrag te maken heeft maar dat hij zowel over als onder gevoelig  is in het mondgebied. Om toch het stukje gedrag uit te sluiten nog even positief afgesloten door het trilstaafje tegen wangen, handen en gezicht te houden mocht hij als beloning even een filmpje van Kanoa kijken.
En toen snel aankleden en naar Kanoa toe.
Kanoa ontving hem met zijn vrolijke geluidjes. De vriendjes zijn weer even samen.

Het was druk op het dok.
Faye in het water, Niké met t blauwe shirt bij Davey, Babette met Kanoa, hoofdtherapeut Ricarda en als laatste de dierenarts (zij kijkt elke dag even bij de dolfijnen zodat zij een vertrouwd gezicht is voor de dolfijnen).
Ricarda keek vandaag mee naar het werken aan het mondgebied.
Maar eerst even een rondje zwemmen. Heerlijk in het water. Kanoa kwam met de vinnen omhoog tegen Davey aan duwen en Davey sloeg zijn armen om Kanoa heen. Wij hoorden later dat Kanoa haar happy sounds maakte?!
Al snel weer op het dok om tanden te poetsen. Best druk met al die mensen daar en Kanoa die op de achtergrond met Babette aan het spelen is.
Hij kreeg de spiegel in zijn hand en na een massage heeft hij samen met Faye de tandenborstel in zijn mond gehad. En ook nog eens een poetsbeweging gemaakt, ook helemaal achter in de mond om te kijken waar ongeveer de kokhalsreflex was. Die is er inderdaad vrij vroeg. Maar met een aanmoedigende Kanoa lukte het hem om vol te houden.
De redt van de tijd was een en al beloning.
Hij mocht ook weer een visje geven.

De nabespreking was ook weer super. Veel tips over hoe verder met het uitzoeken en ontdekken van de mond gevoeligheid. Daarnaast ook de focus en concentratie besproken, een vraag (doel) van de juffen dus super fijn dat ik dat hier mee kan nemen.
Alle tips en adviezen nemen we weer mee voor school net als een tel. Nummer en e-mailadres voor de juffen om bij vragen contact op te kunnen nemen. Zo fijn!
Morgen ga ik (mama) om 8.30 uur mee het dok op om te helpen/kijken bij het tandenpoetsen. Normaal gesproken gebeurt dit niet zo snel maar ik ben er wel super blij mee dat dit kan.

Als laatste nog een tandenborstel foto van onze hard werkende kanjer.

Een gedachte over “Davey, dag 7 – 29 augustus 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *