Davey, Dag 8 – 3 juni 2015

Vanmorgen precies op tijd kwamen we bij het CDTC. Het lopen gaat niet heel soepel meer. Davey begint echt moe te worden. Hij probeert ons natuurlijk ook veel uit. “Houden jullie je vandaag ook weer aan de loop afspraken????” JA Davey, dit doen we elke dag steeds weer opnieuw.
Gisteren was het internet nogal van slag. Vandaar dat ik vandaag maar de foto`s van gisteren nog even laat zien.
Flapper, flapper.
Flapper, flapper.
Mirte en Davey toen Nubia verdween
Mirte en Davey toen Nubia verdween
foto3
Zwaaien met de staart
Davey ging snel mee om binnen te werken, er was een hindernisbaantje uitgezet, moeilijker en uitgebreider dan de eerste keer en aan het einde van de baan moest hij uit een bak met bonen kaartjes zoeken en die aan de waslijn hangen. Alle oefeningetjes die eerst los van elkaar werden geoefend komen nu langzaam bij elkaar om te kijken hoe hij het oppakt. Zo was hij vorige week meer geinteresseerd in de bonen dan de kaartjes die hij moest pakken. Deze keer waren de bonen niet interessant en pakte hij met gemak de kaartjes.
Hij heeft de oefeningen ook gedaan met gewichtsvest aan. Hierdoor moest hij heel bewust werken aan zijn houding en motoriek. Er hing ineens 3 kilo extra aan dat kleine lijfje. Hij was veel bewuster met de oefening bezig dan hiervoor. ( hahahaha hij moest wel, anders viel hij om)
En toen al vrij snel weer hup naar het water. Eens kijken of die Nubia vandaag haar best doet?!
Alle dolfijntrainsters stonden klaar, kinderen en therapeuten op de docks maar wat klopt er niet in dit plaatje…………..
GEEN DOLFIJNEN!!!!!!! Ze kwamen gewoon allemaal niet naar hun plekje toe. HAHAHAHAHAHAH dolfijnenstaking????
Davey ging met Mirte alvast wat oefeningen op het dock doen. Vandaag hadden we een appeltje meegenomen om te eten. Aangezien Davey in zijn leventje op een banaan na nog nooit ander fruit in zijn mond heeft genomen, zou dit best eens een hele grote opgave kunnen worden.
Wat zijn wij toch blij met deze omgeving (lekker warm, buiten, ontspannen, geen tijdsdruk,). De factoren onder begeleiding van deze prachtige, bijzondere, liefdevolle dieren om blijkbaar open te kunnen staan om jezelf te zetten tot nieuwe uitdagingen, leerervaringen en of bewust worden van nieuwe mogelijkheden.
Mirte en Davey vanuit therapie ruimte naar het dock
Mirte en Davey vanuit therapie ruimte naar het dock
Davey vertrok al snel met Mirte achter het beruchte muurtje, hij kan hier  zich toch echt beter concentreren. De appel kwam te voorschijn en Davey werd heel onrustig, met diepe druk (door hem als pakketje op te vouwen) werd hij rustig gemaakt en kon hij weer goed luisteren naar wat de bedoeling was.
En of meneer het begreep, hij antwoordde op de vraag wil je een koekje direct met nee! Voor de mensen die hem goed kennen val niet achterover van verbazing hoor, hij wist gewoon dat als hij ja zou zeggen, hij eerst die appel in zijn mond moest stoppen.
Toch won de trek in dat koekje en wilde hij het toch proberen door de lepel in zijn hand te pakken. Direct begon hij te kokhalzen en stress op te bouwen, door dit te negeren werd hij rustiger, deed hij zijn mond open en heeft het ienimini kleine stukje in zijn mond gehad en weer uitgespuugd, toch was er applaus!!!!!!! Hij heeft het toch maar mooi geprobeerd, al kreeg hij geen koekje als beloning, maar wel een plons met Nubia.
Inmiddels was er van alles gebeurd in dat water en lagen alle dolfijnen braaf bij het dock te wachten. Davey kon zijn geluk niet op toen hij vanachter het muurtje het geplons van Nubia al hoorde.
Ze zijn wel van het swingen hoor samen, dansen, de polonaise alles kwam voorbij vandaag en wat hadden ze een lol saampjes.
Mirte, Davey en Nubia in Polonaise
Mirte, Davey en Nubia in Polonaise
Hierna springen door de hoepel, hier leek ze niet heel veel zin in te hebben, raffelde haar sprongen behoorlijk af en kwam het liefst nauwelijks het water uit, maar er waren spetters, dus voor Davey was het geslaagd.
Hierna werd Davey heel lief voortgeduwd aan zijn voeten door de neus van Nubia.  Davey lag al helemaal klaar met zijn benen gestrekt voor hem en daar kwam die grote grijze neus al aan en duwde zacht, maar ook snel tegen Davey aan. Davey kwam niet mee bij van het lachen.
Ook mocht Davey nog even mee liften op de buik van Nubia.  Mirte en Davey houden wanneer zij op haar rug ligt de vinnen vast en dan gaat ze heel hard zwemmen. Die spetters, die snelheid, Davey genoot volop.
Hierna zat de tijd er weer op en was het tijd om aan te kleden. In die tussentijd lopen de ouders alvast naar het kantoor, om op de kinderen te wachten. We zijn het inmiddels wel gewend dat Davey als laatste komt, vandaag was hij wel erg laat maar net toen ik over het muurtje wilde gaan kijken waar ze bleven, hoorde ik zijn heerlijke vertrouwde gilletje alweer.
Maar naar ons toe komen deed hij niet, hij moest natuurlijk nog opruimen. Wij gingen met Mirte napraten en wachten op Sidney. die had vandaag doflijntrainerdag. Hij werd door een trainster meegenomen en er werd hem alles verteld over de dolfijnen, wat ze eten enz. Hij mocht zelfs de baby dolfijnen en hun moeders van wel heel dichtbij bekijken, ook bij de dolfijnshows mocht hij achter de hekken lopen om alles eens goed te bekijken. Hij heeft ook even nagevraagd welke scholen hij moet volgen om dolfijntrainer te kunnen worden. Hopelijk weer een motivatie momentje om zijn huiswerk te maken. Dat blijkt toch wel moeilijker zo op vakantie.
Allebei de mannen zijn dus weer top aan hun dag begonnen, nog even ter afsluiting een dolfijnshow bekeken en toen lekker naar het huisje voor ons uitgebreide ontbijt.
uitzicht vanaf ons balkon
uitzicht vanaf ons balkon

2 gedachten over “Davey, Dag 8 – 3 juni 2015”

  1. Het is ongelofelijk wat er in al die dagen is gebeurt met Davey wat diep verborgen zat,en door middel van training en dolfijnen nu naar buiten komt.Ik lees met plezier de blog want iedere dag is er een met geweldig nieuws.Lieve groet Mieke.

  2. het is weer mooi geschreven marinka de jongens hebben weer genoten alleen Davey vond dat appeltje niet echt lekker geloof ik maar toch knap dat hij dat weer geprobeerd heeft het is en blijft een kanjertje kusjes opa en oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *