Davey, Dag 9 – 4 juni 2015

Neeeee, dag 9 alweer,
Het gaat veel te snel, en er gebeurt zoveel. We krijgen elke keer weer nieuwe info, ingangen, inzichten en nieuwe ideeen over aanpakken als we weer in NL zijn.
Als je in de ochtend dat allemaal beseft, loop je ineens een stukje langzamer richting het CDTC. Ga je langzaam bedenken wat het allemaal heeft gebracht en wat het allemaal doet met Davey en met ons. Nou heel veel kan ik je zeggen.
Er gebeurt continu van alles. Gisterenavond heeft ie moeten oefenen met een hapje ei. Dit verliep aan het begin zeer moeizaam, steeds hem weer uit de situatie halen, steeds weer opnieuw opstarten, rustig, geduldig en consequent blijven. Natuurlijk doe je dat maar af en toe denk ik ook “jeetje als ik weer in NL kom, ben ik aan vakantie toe” en dat is een heel raar gevoel. Op datzelfde moment begint Davey te brabbelen ( WHATTTTTT ???) ja hoor, hij doet gewoon de hamhamaham geluiden van ons mee toen hij aan het kauwen was op het ei. En dan ben je ineens alles weer vergeten en ga je weer door.
Zo is hij ook met tante Corine steeds spelenderwijs aan het oefenen met zijn mond bewegingen, bolle wangen maken, lippen verstoppen, maar vraag het niet van hem, dan blokkeert hij en doet hij het helemaal niet meer.
Bij het CDTC ging Davey vrolijk mee, Hij had weer goed zijn best gedaan met lopen en we kregen te horen dat Davey in de therapie ruimte heel rustig en geconcentreerd bezig was geweest. Hij heeft zichzelf moeten insmeren met Nivea creme. Raar vond hij het wel, maar deed alles wat gevraagd werd, hij deed goed mee, 5 keer linker bovenarm, onderarm en onderkant arm, zo ook de rechterkant. En hij deed het allemaal. Deze oefening was allemaal om hem bewust te laten worden van zijn lichaam  (diepe waarneming). Zo ook ging ze met een washandje met sliertjes over zijn gezicht heen, hier genoot hij zichtbaar van. Bij beide oefeningen werd gevraagd of hij het nog een keer wilde, JA was een groen kaartje en daarna moest hij knikken. Nee was een rood kaartje en dan moest hij schudden. De Nivea creme was een overduidelijke NEE, en het washandje een overduidelijke JA. Hij begrijpt de JA en NEE steeds beter. Vandaag was hij tussen de oefeningen door ja en nee aan het schudden gewoon op onverwachte momenten, duidelijk te zien dat hij alles aan het verwerken is en er in zijn hoofd blijkbaar steeds mee bezig is.
Toen naar het water, eens kijken wat Nubia nu weer van plan is.
Ze was er hoor, vrolijk en wel, net als Davey, ik kan er niet genoeg van krijgen.
De fotograaf en videograaf zijn onafgebroken bij de kinderen langs geweest om de mooiste plaatjes vast te leggen. Ik ben zo benieuwd wat ze ervan gaan maken! Morgen krijgen we na afloop van de laatste therapie dag ( hier wil ik zooooo nog niet aan denken) een dvd mee met foto`s en film.
zo benieuwd hoe deze foto is geworden van de fotograaf
zo benieuwd hoe deze foto is geworden van de fotograaf
In het water weer heerlijk aan de slag geweest, in het water ook hard met ja en nee geoefend, Mirte vroeg of hij wilde dat Nubia ging dansen en dan knikte Davey ja of nee.
Zo ging het bij de meeste oefeningen vandaag. Sommige wat moeilijkere oefeningen werden ondersteund door een foto van de beweging.
Want ja hoe leg je dit uit……
rondjes zwemmen door geduwd te worden via je voeten
rondjes zwemmen door geduwd te worden via je voeten
Hierna de dock tijd. Ze hebben weer geoefend met de wasknijpers en een verhaaltje van plaatjes op de goede volgorde leggen. 6 plaatjes lijken er wat veel, maar bij de eerste 2 geholpen te hebben ging het helemaal vanzelf. Ook die wasknijpers blijken toch lastige dingen. Hij was zo geconcentreerd, dat hij bleef kijken hoe of dat toch werkte allemaal, en bleef proberen, proberen en proberen. Uiteindelijk vond hij het wel lang genoeg geduurd, hij wilde weer zwemmen.
En wij papa, mama, Oma en tante Corine konden ook niet wachten, we mochten namelijk weer van achter het dock kijken. Heel dichtbij is alles zoveel mooier.
Hier nog wat plaatjes van dichtbij.
Zingen
Zingen
  Een lekker visje als beloning, Goed gewerkt Nubia!

Een lekker visje als beloning, Goed gewerkt Nubia!

Wij gaan nog even lekker genieten vandaag en kijken of Davey nog meer dingen gaat verwerken van de dag of dagen ervoor.
Ook gaan we vandaag een evaluatie invullen over de therapie. Hier wacht ik nog even mee, het is zo definitief klaar als ik dat heb ingevuld.
Gelukkig hebben we morgen nog. dus tot morgen.

5 gedachten over “Davey, Dag 9 – 4 juni 2015”

  1. De laatste therapiedag staat alweer voor de deur! Wat gaat het snel maar wat een vorderingen zijn er al gemaakt!! Heel leuk en vooral mooi om te lezen. Geniet nog lekker van de dagen hierna voordat jullie weer het vliegtuig pakken.

  2. Nou dit is toch weer nieuws,Davey blijft iedereen verrassen met steeds weer nieuwe dingen te proberen .en wat heeft hij toch een plezier met Nubia ,wat zullen jullie het straks missen maar kunnen terug kijken op zo’n mooie vakantie en jullie nemen een schat van waarde mee naar huis waar hard voor is gewerkt. Lieve groet Mieke.

  3. Ben zo benieuwd hoe hij is als we hem weer zien straks als hij thuis is wij geloven onze eigen ogen niet wat hij allemaal al kan we zijn ook erg benieuwd naar morgen xxxxopa en oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *