De kop is eraf voor iedereen 

Vanmorgen was iedereen weer mooi op tijd wakker en na een ontbijt met vers brood van de bakker bij ons in de buurt zijn we met de auto richting Mambo – CDTC vertrokken.
Het is een klein stukje rijden waardoor we er altijd met 15 minuten zijn. Heel erg fijn – want soms kan het druk zijn op de Caracasbaaiweg. Onze therapietijd is hierin ook helpend waardoor we de grootste verkeersdrukte kunnen vermijden.
We waren ruim een half uur voor de therapietijd aanwezig. Dit verzoekt het CDTC ook op een eerste dag zodat een voorstelrondje en een anamneses nog voor de therapietijd afgenomen kunnen worden. Nu zijn wij met een grote familie hier op het eiland en het half uur hebben we dan ook niet gehaald (heb ik nu een déjà-vu?). Het kost natuurlijk ook wel even tijd voordat we ons allemaal voorgesteld hadden aan de therapeuten en de doelen voor dit keer met elkaar hadden besproken.
Daarna kregen we te horen dat Puck haar gehele therapie weer mag zwemmen met Chabelita! Talina gaf aan dat ze had gelezen uit het eerdere therapieverslag dat Puck en Chabelita dikke vriendinnen waren en ze hadden elkaar al lang moeten missen. Puck werd er oprecht helemaal blij van!
Na een goede 45 minuten mocht Puck zich vast omkleden en het duurde niet heel lang voordat ze in een stoere wetsuit naar buiten kwam. Wat is ze gegroeid!! (En wat is het nog steeds een schattig prulleke om te zien in zo’n stoer pak!)
Nadat Puck met Talina en Anne-Roos naar het Dock toe waren gelopen kwamen Laura en Nadine, van het siblingsprogramma, kennis maken met Soof, Joes en Bente. Een eerste dag is het vooral nog een beetje aftasten en ontdekken waar de behoeften liggen en wat ze met elkaar willen en gaan ondernemen.
Eerst maar eens met z’n allen vanaf het uitkijkpunt kijken hoe Puck het in het water doet. Want daar waren we alle 6 inmiddels heel nieuwsgierig naar geworden.
Puck lag al naast Chabelita in het water en ze had een grote lach op haar gezicht. Deze eerste dag is vooral gericht op wennen aan elkaar. Puck vond het een klein beetje spannend maar daar waar ze 2 jaar geleden nog af en toe een traan liet op de eerste dag, gaf ze nu alleen af en toe aan dat ze het spannend vond. Met name het harde geluid van het uitademen van Chabelita (naast haar) maakte diepe indruk en was even heel spannend.
Na een goede 10 minuten kijken en de vraag van Soof waarom zij eigenlijk geen eigen dolfijn kreeg is Soof naar Laura gelopen. Voor alle siblings is er een speciale ruimte vlakbij het uitkijkpunt. Een ruimte die is ingericht voor verschillende leeftijden en waarin veel verschillende activiteiten georganiseerd worden. Soof gaf aan bij Laura dat het kijken naar Puck leuk maar ook een beetje saai was en dat ze eigenlijk ook wel met de dolfijnen wilde zwemmen. Toen Laura haar had aangegeven dat er meerdere momenten zijn deze week dat zij samen met haar zussen ook vanaf het Dock mocht helpen bij de dolfijnen en dat zij ook met de dolfijnen mogen zwemmen was het dik in orde. Al snel kwam de vraag wat ze nog meer allemaal voor leuks zou gaan doen de komende dagen. Terwijl Nadine allemaal leuke plannen aan het delen was met Soof ging Laura Bente en Joes halen.
Zij gaan met elkaar ook een planning maken wat ze wanneer kunnen en willen gaan doen in het siblingsprogramma.
Jelle , Frank en ik heb en vervolgens de rest van de watertijd bij Puck gekeken. Ze had het goed naar haar zin en volgens ons is het weer vertrouwd raken van Puck in het bassin prima gelukt. Bij de nabespreking kregen we dit ook te horen.
Talina gaf aan dat ze het heerlijk vond om met Puck te werken en had alle vertrouwen dat ze aan de gestelde doelen kon gaan werken met Puck en dat ze er naar uit keek. Dat voelt als ouders erg goed, want waarom zouden wij dan nog twijfels hebben?
Na de eerste therapiedag met elkaar afgesloten te hebben zijn we nog even lekker bij lions dive gaan zwemmen en hebben bij Bonita frietjes gegeten. Want honger krijg je wel van het harde werken.
Nu ik dit schrijf is het alweer avond en is iedereen op zijn/haar eigen manier aan het relaxen en bijkomen van de eerste indrukken. Morgen hopelijk weer een mooie en leerzame dag. Ik zal gedurende de verschillende dagen dat ik blog steeds een stukje dieper in gaan op de verschillende leerdoelen van Puck en hoe we die met elkaar en de therapie hopen te bereiken.
Nu ga ik mezelf eens goed insprayen met antimuggen-spul (want ze zoemen langs mijn oren)!
Ayo te mañan