DEAN, Dag 2- 10 november 2015

Zou hij vandaag al gewend zijn? Of duurt het echt 3 dagen? Of is hij geen dolfijn-type? Nee, dat kan niet! Iedereen vindt dolfijnen leuk! Toch?Dean2

Zomaar wat gedachtes die door mijn hoofd heen spoken terwijl we naar het CDTC lopen. Het is een klein stukje lopen vanaf ons hotel. De vriendelijke man bij de poort begroet ons weer en net als gisteren vraagt hij; “Therapy?”. Ja, knikken wij en we mogen doorlopen. We nemen weer braaf plaats aan 1 van de picknicktafels onder de bomen. Om 8 uur is het al aardig warm , de zon gaat hier aan of uit!

Lisette en Kim zoeken ons weer op bij de picknicktafel. Ik vraag haar of er een andere kleur wetsuit is voor Dean omdat rood zijn “NEE kleur” is. Terwijl ik dit vraag, bedenk ik hoe belachelijk dit moet klinken. Maar toch is het zo. Groen is JA, rood is NEE. Het is al veel minder, maar rode kleding draagt Dean nog steeds niet.

Misschien helpen alle kleine beetjes! Ik wil dat Dean zich zo ontspannen mogelijk voelt.
This is it! We hebben maar 2 weken, geen tijd te verliezen. Dan dus maar een belachelijk klinkend verzoek, kan mij het schelen.
Lisette antwoordt, dat ze het binnen met de therapie even aankijken. Het is misschien gelijk een extra “dingetje” om aan te pakken.

Een half uur later verschijnt Dean in zijn rode wetsuit met zwemgordel! Hij loopt aan de hand mee naar het dok zonder te huilen. De eerste helft van de sessie met Kanoa huilt hij nog best vaak. Op het dok krijgt hij tussendoor weer druk en vibraties op zijn handen, lijf en hoofd. Hier ontspant hij van.

De 2-de sessie met Kanoa heeft Dean niet gehuild! Hij leek het zelfs wel leuk te vinden. Na afloop maak ik kennis met de dolfijntrainer van Kanoa. Daarna nog een gesprek met Lisette over de therapie van vandaag. Ze vertelde, dat Dean tijdens de therapie sessie in de oefenruimte “rustig rustig” gezegd had toen hij over de bal moest liggen.

Dat is mooi nieuws! Nu wil ik het zelf ook nog heel graag horen van Dean. Dean is gelukkig hard op weg om vrienden te worden met Kanoa de dolfijn en vandaag was het een stukje minder eng dan gisteren…

2 gedachten over “DEAN, Dag 2- 10 november 2015”

  1. Zo mooi om te lezen Karin. Spannende momenten voor jullie. Maar elke dag een stap vooruit meid. Heel veel succes met de therapie. En ik hoop dat jullie manneke het super gaat vinden. Liefs Joeki xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *