DEAN, Dag 3 – 11 november 2015

Vandaag de derde therapie dag voor Dean. Op papier zou Dean3Dean nu “gewend” moeten zijn aan de therapie. Op papier zou het nu goed moeten gaan. Maar ach, wat heb je nou aan theorie en aan papier?! Als er 1 vast gegeven is, dan is het wel dat Dean niet “gewoon” is. De standaard, de theorie oftewel “op papier” dat klopt vrijwel nooit bij hem.

Daarom ben ik erg benieuwd wat deze dag ons brengen gaat. Mag ik al wensen voor dat wonder? Ik mag het zeker hopen!

Vandaag mogen wij meekijken vanaf het dok. Het dok is een drijvend platform waar de dolfijntrainer, therapeut, assistent en Dean op zitten tussen de zwemsessies met de dolfijn. Ook geven zij hier korte therapiesessies tussen de 2 dolfijnsessies in. Wat leuk om nu van dichtbij te kunnen kijken naar Dean zijn gezichtje als hij in het water is.

Dean drijft achter Kanoa aan, aait hem en gooit een ring weg, die Kanoa weer opduikt en weer aan Dean geeft. Dean vindt de sessie met Kanoa vandaag erg leuk. Hij ontspant meer en kan daardoor genieten van de therapie met Kanoa. Op het dok krijgt hij wederom S.I. therapie (sensorische integratie) en dit keer geeft Kanoa de druk tegen zijn voeten!

Hier en daar laat Dean nog wel horen, dat hij het niet overal mee eens is. Dean heeft een eigen wil, die hem er soms van weerhoudt los te laten en zich over te geven. Dean wil alles zelf doen, maar dat is soms niet de beste weg voor hem. Hij moet eerst leren vertrouwen, dat wij en iedereen hier het beste met hem voor heeft. Dit gaat al een stuk beter. Pas dan kan zijn communicatie therapie echt beginnen.

Morgen weer vroeg op voor een volle CDTC dag met therapie en workshops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *