Dean, dag 7 – 17 november 2015

Gisteren hebben wij zelf mogen ervaren hoe het is om met een Dean7therapie dolfijn te zwemmen.
Nou Dean, je boft maar! Wat bijzonder om met
zo’n groot lief dier te mogen zwemmen.

Vandaag had Dean een moeilijke dag.
Tijdens de binnentherapie liet hij al weten het er niet mee eens te zijn. Hij was gefrustreerd door de oefeningen die hij binnen moest doen. Dean kwam daarom naar buiten met een verzwaringsvest aan.
Dit vest geeft een rustgevende druk, vergelijkbaar met een hele stevige knuffel. Dit kan helpen om beter om te gaan met stress en sensorische overprikkeling.

Op het dok keek Dean hoe Babette (dolfijntrainer) Kanoa zijn tong liet uitsteken. Nou, dat wilde Dean ook wel eens uitproberen en voorzichtig raakte hij Kanoa aan met 1 pink op zijn snuit! Wij zagen vanwege de afstand niet precies wat er gebeurde maar wel dat Dean Kanoa aanraakte in zijn gezicht. Wat een schattig moment!

In het water had Dean het minder naar zijn zin vandaag. Hij was snel moe. Tijdens de sessie op het dok hoorde wij hem ook huilen.
Nee vandaag had Dean zijn dag niet zo.
Morgen gaat het vast weer wat beter.

Lisette vertelde ons dat Dean 5 had gezegd tijdens het aftellen om het water in te gaan. En ook na de 1, 2, 3, 4 uiteraard!
Super goed Dean!
Cijfers herkennen kan hij wel hoor. Goed dat hij het nu ook op het juiste moment verbaal inzet.

Terwijl wij weer op een picknick bankje met  Lisette de therapie dag aan het evalueren waren, kwam Dean met Kim naar buiten.
Hij kwam super blij uit zijn therapie. Ik kreeg een dikke knuffel en een zoen.
Ach, dan was het eigenlijke toch een super goeie therapie dag vandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *