Dean, Dag 9 – 19 november 2015

Het ziet er erg Nederlands uit vandaag in Curacao. De lucht is grijs bewolkt en het ziet er dreigend uit.
Gelukkig is Dean in het water toch al nat dus als het zou gaan regenen maakt dat toch niet meer uit. Voor odean9ns daarintegen…. Ach laten we hopen dat het droog blijft vandaag.

Tijdens de oefentherapie binnen is Dean erg vrolijk en hij “kiest” goed uit 2 plaatjes op de spraakcomputer app wat hij wil gaan doen.
Het blijft nog steeds wat onduidelijk in hoeverre een spraakcomputer functioneel is voor Dean.
“Kiest” hij of “wijst” hij?!
Blijven oefenen maar en rustig opbouwen.

Tijdens de dolfijnondersteunende therapie is Dean wisselend in zijn stemming. Vrolijk, moe, huilen, rustig we hebben alles langs zien komen vandaag. Vandaag was het weer dok dag dus wij mochten de tweede sessie vanachter het dok bekijken. Ook hoor je nu alles wat er gezegd word tegen Dean. Erg leuk zo dichtbij!
Gelukkig is het weer droog gebleven en verdwijnen de wolken weer langzaam achter de zon.

Na afloop van de therapie zijn we met Dean nog even naar het sea aquarium geweest. De dolfijnen zwommen op hem af terwijl hij aan de kant zat. Dean is een dolphin magnet geworden!!

Papa en mama deden vandaag samen een workshop en Dean ging ondertussen met Kim spelen in de oefenruimte.

Dean is zo moe deze laatste dagen dat er weinig meer bij hem binnenkomt. Ideaal voor hem zou zijn :1 week therapie ,1 week rust en weer een week therapie. Voor nu is dit het maximaal haalbare en wij mogen zeker niet klagen!! De rest moeten wij thuis gaan doorvoeren. Morgen gaan we express geen foto’s , filmpjes etc. maken maar zonder verwachtingen lekker genieten van dag 10…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *