Elin, Dag 1 – 16 oktober 2018

Bon dia!

Na een lange reis kwamen wij afgelopen vrijdag aan in een stormachtig Curaçao. 2 dagen harde windstoten, regen en onweer. Maar gelukkig, vandaag, Elins 1e therapie dag, is de lucht weer stralend blauw en schijnt de zon prachtig. Elin heeft een prima therapie tijd 10.30 tot 13.30. We hoeven gelukkig dus geen wekker te zetten. ( Dit is ook eigenlijk helemaal niet nodig, want de kinderen zijn nog voor 6.00 wakker, hopelijk wordt dit beter naarmate de jetlag verdwijnt ).

Het weerzien met de therapeuten van het CDTC was warm en hartelijk. Vele herkende Elin nog van anderhalf jaar geleden. ( “wat is ze gegroeid!!”)  Eerst natuurlijk het intake gesprek met Elin haar therapeut. Ze is gekoppeld aan Stephanie, een logopediste. Stephanie wordt ondersteund door een intern (stagiaire) Ankie. Bij het intake gesprek waren ook Ricarda de hoofdtherapeute en Kiki, founder of the Curacao Dolphin Therapy & Research Centre, aanwezig. De bespraken de doelen. We hopen dat Elin haar spontane spraak wordt getriggerd. Ze kent zo veel woorden, maar ze gebruikt het bijna niet. Ook gaat er gewerkt worden aan Elin haar uitspraak, ze maakt de woorden nog niet echt af.

Vandaag stond het in het teken van elkaar leren kennen en wennen. In de therapie ruimte een spelletje spelen. Daarna omkleden en naar de dolfijnen. Elin was helemaal in haar hum. En maar babbelen tegen Stephanie. Maar eenmaal bij het dok…..Kanoa was toch wel erg groot….Elin wilde NIET het water in. Niet zolang Kanoa in de buurt was. Stephanie liet het maar even zo en Elin mocht op het dok blijven. Daar mocht ze door middel van kaartjes Kanoa een opdracht geven. De bal ophalen, bellen blazen, kusjes geven, aaien, liedje zingen. Ze vond het prachtig, zolang ze maar op het dok mocht blijven. Stephanie vond het prima, want ze heeft een heleboel woordjes gezegd. Maar morgen….morgen gaat ze toch  écht het water in!

We kijken er naar uit!

 

Groetjes ,

Marijke , Paul-Leander, Björn, Kristina, Lasse & Elin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *