Elin, Dag 1 – 21 november 2016

Na maanden dromen, acties, sparen en aftellen was het dan eindelijk zover ; Elin haar eerste therapie dag bij de dolfijnen!

Elin is ingedeeld in therapie blok 2 van 10.30 tot 12.30, maar omdat het vandaag de eerste dag was, moesten we er een half uurtje eerder zijn. We werden opgehaald voor een intake gesprek met Heike en Babette. Zij zijn allebei logopedisten en zij gaan deze 2 weken met Elin werken. De kinderen werden meegenomen door stagiaire Martine, zodat wij rustig konden praten. Waar we deze 2 weken aan gaan werken zijn:  taal- spraak ontwikkeling, zelfvertrouwen en zelfbewustzijn.  We hebben sterk het idee dat Elin eigenlijk een heleboel weet en kan, maar omdat ze zo onzeker is over zichzelf dit niet durft te uiten.
2016-11-21-photo-00005817
Na het intake gesprek was het tijd om te starten. Elin ging naar de therapie ruimte met Heike en Babette, en Björn en Lasse werden opgehaald om deel te nemen aan het zogenaamde broertjes en zusjes programma. Kristina kon helaas niet mee, zij was die nacht erg ziek geworden.  Paul-Leander en Marijke, moesten buiten wachten, wat helemaal niet erg was, want er was net een dolfijnen show aan de gang, wat prachtig was om naar de kijken.

Vandaag stond het in het teken van wennen. In de therapie ruimte speelden ze een spel met een bal. Heike, Babette en Elin gingen op de grond zitten en rolden om de beurt de bal naar elkaar toe. Als je de bal ving dan moest je je naam zeggen. “ik ben Elin”. Omdat Elin haar naam nog niet kan uitspreken zijn ze begonnen met de eerste klank te oefenen: Eeeeee. Dus als de bal naar haar toe rolde, wees ze naar haarzelf en probeerde ze Eeeee te zeggen. Dat ging heel goed! Na een half uurtje was het tijd om de wetsuit aan te trekken. Toen gebeurde er iets interessants, Elin kleedde  zich zelf uit. Babette zei: “Trek je kleren maar uit Elin” en dus deed Elin dat. (luisterde ze thuis ook maar zo goed!)  Eenmaal wetsuit aan was het tijd om naar het dok te lopen.
2016-11-21-photo-00005818
Eenmaal op het dok waren de dolfijnen al op Elin aan het wachten. Elin zwemt niet met 1 dolfijn, maar met 2! Haar therapie dolfijn Bonnie heeft een baby van 1 jaar: Sammie. En Sammie zwemt lekker mee! De dolfijnen trainster Anna liet Bonnie naar het dok komen zodat Elin een beetje aan haar kon wennen. Elin vond het maar niks. Ze wilde helemaal niet dat Bonnie zo dicht bij haar kwam en probeerde zich uit de armen van Heike te wurmen. Toen dit niet lukte begon Elin te schreeuwen, zo graag wilde ze weg. Iedereen bleef heel rustig en Elin kalmeerde al snel. Toen hup, gelijk maar het water in. Elin klemde zich als een aapje aan Babette. Ze durfde niet naar Bonnie te kijken, die heel lief en rustig naast hen zwom. Babette moedigde Elin aan om Bonnie te aaien, en na een tijdje durfde Elin dat! En ze kreeg er plezier in! Nadat Elin een beetje gewend was aan Bonnie,  moest ze weer op het dok om te werken. Elin kreeg op het dok een grote zoekplaat te zien en moest wat dieren aanwijzen en benoemen. Omdat dit nieuw was voor Elin werd ze onzeker en deed haar handjes voor haar ogen. Na een beetje aanmoediging van Heike en Babette lukte het om een paar dieren aan te wijzen. Benoemen wilde ze nog niet.

Omdat Elin hard had gewerkt mocht ze weer het water in om met 2016-11-21-photo-00005816Bonnie te spelen. Elin mocht kiezen uit een bal en een ring. Elin koos de ring. Babette telde samen met Elin 1-2-3 en samen gooiden ze de ring weg. Bonnie ving deze met haar snuit op en bracht het weer terug. Elin schaterde het uit. Als laatste sprong Bonnie meters hoog in de lucht en toen was de therapie toch echt ten einde voor Elin.

Toen Elin gedoucht en aangekleed was hadden Babette en Heike met Paul-Leander en Marijke een nabespreking. We kregen als tip mee, Elin zoveel mogelijk zelf te laten doen zoals aan en uitkleden. Omdat we het thuis druk hebben is het vaak makkelijker om haar volledig te helpen. Maar ze kan het heel goed zelf en het geeft haar ook vertrouwen in zichzelf als ze het zelf mag en kan doen. Verder waren de therapeutes heel tevreden over de eerste dag van Elin! Op naar dag 2!

 

 

 

\

6 gedachten over “Elin, Dag 1 – 21 november 2016”

  1. Wauw.. wat een mooie eerste dag! Wat een stappen al. Bijzonder hoe ze te werk gaan. Dat zal een goed gevoel geven. Hopelijk is kristina snel weer
    beter. X

  2. Heel veel plezier en succes Elin! Geniet met z’n allen volop van dit mooie avontuur! Hopelijk hebben jullie er veel baat bij!

    Groetjes van Peter, Karin, Ivan, Milan en Silvan

  3. Wat veel al gedaan voor zo’n eerste dag. Moet fantastisch zijn voor opa en oma om dit van zo dicht bij meeste mogen maken. Veel succes op dag 2.

  4. Wat super om te lezen! Ik ga jullie iedere dag volgen, op naar de volgende dag… En heel veel beterschap voor jullie grote meid. Liefs Mindy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *