Elin, Dag 10 – 2 december 2016

De allerlaatste dag. We zijn er allemaal een beetje verdrietig van. Behalve Elin, zij is gewoon heel blij dat ze weer naar Bonnie mag! Maar voordat we vertrekken richting het CDTC vieren we nog wel een feestje….Lasse is namelijk vandaag 6 jaar geworden!
familie-welink
Dus allemaal richting het CDTC voor Elins laatste therapie sessie. Het waait flink wat voor een heerlijke verkoeling zorgt want het is heter dan heet. Elin wordt opgehaald door Babette en Martine. “Laatste keer vandaag Elin” zeggen ze en Elin antwoord vrolijk “Ja!” Björn, Kristina en Lasse worden opgehaald door Gabrielle. Wij sloffen een beetje door het Sea Aquarium. Na 35 minuten zien we Elin in haar wetsuit richting het dock lopen. Het blijft een schattig gezicht. Elin is weer verrukt als ze het water in mag. Er is een extra dolfijnen trainster op het dock voor Sami, zodat Bonnie alle aandacht heeft voor Elin en niet wordt afgeleid door haar zoon. Elin mag kiezen wat ze wil doen met Bonnie.

Elin kiest, net als gisteren, voor het kaartje zingen. Bonnie kwettert er op los en Elin vind het prachtig. Daarna gooien met de ring. Elin gooit de ring weg en Bonnie brengt het terug met haar snuit. Als Elin de ring aanpakt probeert ze snel een kus op Bonnies snuit te planten. En Elin boft, omdat het de laatste dag is mag ze ook nog een rondje “paardje rijden” op Bonnie. Na nog wat knuffelen en aaien is het tijd om te werken op het dock.

Op het dock hebben ze weer gewerkt met de clownkaartjes. Dit ging prima, Elin deed de oefeningen netjes mee. Ook werd haar mondgebied weer geprikkeld met een trilstaafje. Elin wilde snel weer het water in, en dat mocht. De tweede watertijd ging veel te snel voorbij. Na nog wat prachtige sprongen van Bonnie en Sami moest Elin toch echt afscheid nemen van deze twee fantastische dolfijnen. En wij ook, ik heb een traantje weggepinkt.

Een uitgebreide nabespreking. Elin had haar beste dag van de hele therapie vertelt Babette. Ze heeft meerdere woorden vloeiend uitgesproken, van de eerste klank tot de laatste. Babette en Heike zijn enorm tevreden en vooral trots op Elin wat ze in 2 weken tijd heeft bereikt. Babette vindt Elin een erg slim en leerbaar meisje die zich in haar eigen tempo verder zal ontwikkelen als er maar niet te veel druk op haar staat. Ze vonden het een feestje om met haar te werken. Dat is als ouder heel fijn om te horen! Sowieso vind ik het moeilijk om deze “positieve bubbel” te moeten verlaten en terug te gaan naar de realiteit in Nederland. Bij het CDTC kijken ze niet naar de beperkingen van een kind maar naar de mogelijkheden.

De professionele en positieve aanpak van de therapeuten heeft enorme positieve uitwerking gehad op Elin en op ons als gezin. Van de blokkade die Elin om zich heen bouwde als er nieuwe en/of onbekende dingen op haar pad kwamen is niks meer van te merken. Ze is blij, ontspannen en beter de corrigeren. Ook de andere kinderen hebben een super tijd gehad, Björn is zelfs verdrietig dat we weg gaan want hij heeft er zo van genoten om elke dag zo dicht bij de dolfijnen te zijn. Elin krijgt bij het afscheid een tasje met een boekje vol prachtige foto’s en een usb stick met een mooie film. Dit kan ze laten zien op school.

Verdrietig omdat we afscheid moeten nemen, maar ook blij dat we met hernieuwde inzichten en positieve energie terug naar huis gaan.

Ik kan niet onder woorden brengen wat deze reis voor ons heeft betekend, maar we willen iedereen die ons heeft gesteund, gesponsord of ons op welke manier dan ook heeft geholpen, enorm bedanken. Met name Maud en Seth Halkes, die ervoor gezorgd hebben, dat onze lieve Elin heeft mogen groeien en bloeien bij de dolfijnen!

Hartelijke groeten,

Marijke, Paul-Leander, Björn, Kristina, Lasse & Elin Welink

Een gedachte over “Elin, Dag 10 – 2 december 2016”

  1. Hoi lief gezin,
    Wat was het leuk om elke dag jullie blog te lezen. Gaaf om zo een indruk te krijgen van jullie ervaringen. Wat is Elin een dapper meisje. Mooi om te lezen dat ze haar eigen grenzen aan kan geven maar ook vertrouwen heeft opgedaan om die grenzen te verleggen als ze eraan toe is. Knap dat ze door open te staan voor de dieren en therapeuten zoveel geleerd heeft. Ik hoop dat bij thuiskomst Elin dit alles als positieve ervaring bij haar mag dragen in haar verdere ontwikkeling, vertrouwen en geluk.
    Geniet nog flink na met elkaar,
    Liefs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *