Elin, Dag 2 – 16 oktober 2018

Bon dia!

Vandaag de 2e therapie dag! We hebben er allemaal veel zin in. En…gaat Elin vandaag wél het water in met Kanoa? In de ochtend lekker rustig aan doen. De kinderen worden elke ochtend ietsje later wakker, vandaag was het 6.30, joehoe! Elin wilde direct naar het zwembad toe. In haar blootje staat ze dan met haar badpak in haar hand te wijzen naar het zwembad. En maar gebaren dat ze wil zwemmen. We gaan niet zwemmen vóór de therapie, want we willen niet dat Elin al moe is voordat ze hard aan het werk moet. We proberen het aan Elin uit te leggen, maar het komt niet aan. Of ze wilt het gewoon niet horen. Ze is heel boos en teleurgesteld! Ze bleef boos totdat het tijd was om naar het CDTC te gaan. Super happy liep ze mee.

Het is heel erg  leuk om te merken hoe veel er is blijven hangen bij Elin van de vorige therapie. Ze weet namelijk precies wat er gaat gebeuren en dat vindt ze heel fijn. Ze gaat heel netjes op het bankje zitten om te wachten totdat Stephanie en Ankie haar ophalen. Eenmaal in de therapie ruimte begint Stephanie eerst met een goedemorgen liedje. Elin vindt het prachtig en klapt mee. Stephanie heeft een parcours uitgezet voor Elin. Ze moet door een kruiptunnel kruipen en aan het einde van de tunnel staat een bak met bonen. Daarin lagen plastic dieren verstopt. Daar moest ze een dier uithalen en dan vertellen wat het is. Ze pakte een paard. Elin zei : “Paaa” ( we rekenen het goed 😊  ) Koe zei ze vloeiend en bij het varken maakte ze alleen het geluid. Luid en duidelijk. Stephanie was erg tevreden. Na het pictobord nog even doorgenomen te hebben was het tijd om naar Kanoa te gaan.

Eenmaal op het dok deed Elin direct keurig haar beentjes in het water (wilde ze gisteren absoluut niet). Stephanie telde tot 3 en Elin liet zich rustig het water in tillen. En wat genoot ze! Een smile van oor tot oor. En maar babbelen. Aai, aai. Kanoa was super rustig en bleef keurig naar Elin zwemmen zodat ze hem kon aaien en zich kon vast houden aan zijn vin. Daarna mocht Elin kiezen uit 2 foto’s wat zij wilde doen met Kanoa. Ze koos voor ring gooien en daarna voor bellen blazen. Maar het aller allerleukste vindt Elin het als Kanoa gaat zingen. Ze maakt dan een gebaar van 2 vingers in een V vorm en dan gaat Kanoa heel grappig zingen. Ook als was Kanoa al bezig met een ring op te halen voor haar, bleef Elin maar het gebaar maken dat hij moest gaan zingen. En toen hij dat niet deed, maakte ze zelf maar dat geluid. We hebben er erg om moeten lachen.

Björn, Kristina en Lasse worden elke ochtend opgehaald door Laura, een social worker, die de CDTC kids club leidt. Het programma heet VIB: Very Important Brus. Vandaag gingen ze een film kijken dat over een meisje ging die een broer heeft die Autistisch is. Het was een grappige film, maar het meisje schaamde zich soms voor haar broer. Laura ging met de kinderen praten over of zij zich wel eens schaamde voor hun zusje. En hoe is dat nou, om een zusje te hebben met een beperking. Super fijn, dat hierbij wordt stil gestaan. Daarna gingen ze lekker spelen op het strand. Ze hebben een heerlijke ochtend gehad.

Morgen is Björn jarig! Én het is dokdag! Dan mogen Björn, Kristina en Lasse bij Elin op het dok om alles van dichtbij te mogen beleven. We kijken er naar uit! Tot morgen!

Groetjes Paul-Leander, Marijke, Björn, Kristina , Lasse en Elin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *