Elin, Dag 2 – 22 november 2016

Vandaag dag 2! Vol goede zin vertrokken we richting Sea Aquarium Center. Elin had er zin in, totdat ze werd opgehaald door Heike, Babette en Martine. Ze wilde niet van papa en mama gescheiden worden en ze riep heel hard “Nee!” en ze ging op de grond zitten.  Gelukkig liet Elin zich snel overhalen door Babette om toch mee te lopen naar de therapieruimte. In de therapieruimte stond een grote bak met harde rijstkorrels. In de korrels lagen blokken en kaartjes met dieren erin verstopt. De harde korrels prikkelen de zintuigen van Elin. Maar het was nieuw voor Elin, en dus wilde zij niet haar handen in de bak stoppen.
2016-11-23-photo-00005830
In dezelfde ruimte stond ook een trampoline, daar wilde Elin wel heel graag op! Dus werd de trampoline gebruikt als beloning, als Elin iets uit de rijst haalde, dan mocht ze daarna op de trampoline. Na wat gemok van Elin, besloot ze het toch maar te doen! Eerst voorzichtig met een vinger, maar daarna verdwenen al snel haar beide handen erin en viste ze de een na het andere kaartje of blokje eruit. Als beloning mocht ze lekker springen op de trampoline.  Maar na een paar keer springen was Elin de trampoline zat en keerde ze uit haar zelf terug naar de kaartjes en de blokjes. De blokjes in de goede vorm van een vormen stoof stoppen was een makkie voor Elin.
2016-11-23-photo-00005832
Hierna was het tijd om naar de kleedruimte te lopen om Elin klaar te maken voor het zwemmen. Elin trok zelfstandig haar kleren uit. Ondertussen brak een zware tropische regenbui los boven het Sea Aquarium. Het kwam met bakken uit de hemel! Tot onze verbazing trok Elin zich hier weinig van aan en liep vrolijk aan de hand van Heike naar het dok. Elin ging direct met haar beentjes in het water zitten en had een lach van oor tot oor toen Bonnie en Sami nieuwsgierig kwamen kijken.

Als eerste dus lekker met Babette het water in. Elin was al minder bang dan gisteren. Ze brabbelde veel en heeft het woord “aaien” gebruikt toen ze Bonnie aan het aaien was. Op het dok moest Elin hard werken. Er waren kaartjes met clowns erop en elke clown had een andere gezichtsuitdrukking. Elin trok een kaartje en moest dan de gezichtsuitdrukking na doen in een spiegel zodat zij zich zelf ook kon zien (bewustwording) Elin deed heel erg goed haar best. Na het werken was het weer water tijd. Aan de hand van 2 foto’s koos Elin de hoepel. Babette en Elin hielden samen de hoepel vast en riepen Bonnie. En Bonnie sprong zelfs 3 keer door de hoepel! Als afsluiter liet Bonnie zien aan Elin hoe hoog ze kon springen! Nog een dikke kus van Bonnie voor Elin en toen was het toch echt klaar voor vandaag.
2016-11-23-photo-00005831
Bij de nabespreken vertelde Babette dat het haar opviel dat Elin een soort van blokkeerde als ze iets nieuws “op commando” moest doen. Zoals de gezichtsuitdrukkingen van de clownkaartjes. Zo vond Elin het erg spannend om dat te doen. Maar eenmaal in het water deed ze al de gezichtsuitdrukkingen van alle kaartjes achter elkaar! Als er dus geen druk van het moment op zit, dan laat ze dus wel zien dat ze de opdracht begrijpt en kan uitvoeren. Heike en Babette waren erg tevreden over Elin. Toen ze een foto van Bonnie zag probeerde ze al Bonnie te zeggen ( Bonn ) ze adviseerde ons meer met klankgebaren te gebruiken, dat kan Elin wat meer houvast geven in het maken van de juiste klanken. Dus daar gaan wij ons thuis in verdiepen, want de enige die klankgebaren met Elin in Nederland gebruikt is haar juf van school en de logopediste. Dus werk aan de winkel voor Paul-Leander en Marijke! Morgen (woensdag) is het een spannende dag! Morgen is er family Swim! Dus dan mogen Paul-Leander, Marijke, Björn, Kristina en Lasse zwemmen met Bonnie en Sami, om ook te ervaren hoe dat is. De kids kijken er al naar uit!! En Paul-Leander en Marijke ook! Dus op naar dag 3!

 

Een gedachte over “Elin, Dag 2 – 22 november 2016”

  1. Wat een indrukken doen jullie op. Wat mooi dat therapieen op een andere lokatie al zoveel los maakt voor jullie allemaal.
    Geniet ervan wij hopen dat iedere dag weer iets nieuws brengt waarbij jullie allemaal met veel plezier aan de vooruitgang van Elin kunnen werken.
    Groetjes Jan en Marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *