Elin, Dag 3 – 17 oktober 2018

Björn, Elins oudste broer, is vandaag 12 jaar geworden!

Super leuk om je verjaardag te mogen vieren op zo’n mooi eiland. De kinderen waren opgewonden, want vandaag is het dokdag! En ze weten nog van de vorige keer…dan mogen de broers en zussen op het dok om zo deel uit te maken van de therapie van Elin.

 

Zoals altijd werd Elin opgehaald door Ankie en Stephanie. Maar Kiki en Ricarda kwamen ook mee, en met zijn vieren zongen ze “Happy Birthday” voor de jarige Björn. Daarna moest Elin mee, om in de therapie kamer hard te werken. Stephanie was de kaartjes “kwijt” die ze altijd gebruiken om mee te werken om het dok. En Elin moest mee om ze te zoeken. Elin moest overal vragen waar de kaartjes waren. Dit dus ook weer om haar spontane spraak te stimuleren. “Kaart” vroeg Elin, met een beetje hulp van Stephanie. Super knap!

Daarna was het tijd om naar het dok te gaan. Björn, Kristina en Lasse mochten gelijk met Elin mee. Wij moesten nog even bij de uitkijkplek blijven. Daarna werd mijn gezichtsveld behoorlijk wazig. Ik zag mijn kinderen zielsgelukkig aan de overkant. 1 in het water met de dolfijn. De andere 3 super blij op het dok, kletsend met de dolfijnentrainster. En de tranen bleven maar komen. Ik probeerde nog wel wat foto’s te maken, maar het was geen doen. Ik was hevig ontroerd.

Al snel werden wij gewenkt om ook bij het dok te komen kijken. Daar zagen we Elin al aan het werk met Stephanie. Elin moest kaartjes trekken en daarna opnoemen wat er op stond. En ze zei het allemaal!!! ( oke, bij schoen zei ze “aaa doen”) Wat was ze trots op zichzelf!! En wij ook op haar!! Björn, Kristina en Lasse kregen ondertussen een kus van Kanoa, een handje, en ze mochten hem aaien! Iedereen was zo blij en gelukkig, dus uiteraard moest moeders weer huilen.

Daarna deed Kanoa nog wat leuke spelletjes in het water met Elin. Bal ophalen en terug brengen, tong laten zien, met zijn vin spetteren, dansen in het water, met de ring gooien en Elins absolute favoriet; zingen!

Echt weer een topdag. 2 jaar geleden had Elin minstens een week nodig om te wennen, maar op dag 3 zit ze er al helemaal in! En wat is ze gefocust en bewust van alles om haar heen. Wij vinden haar nu al erg gegroeid!

Straks lekker uit eten met zijn allen bij Limonchello. Dan is er weer een einde aan dag 3.

Tot morgen!

Groetjes,

Marijke, Paul-Leander, Björn, Kristina, Lasse & Elin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *