Elin, Dag 3 – 23 november 2016

Elin heeft een slechte nacht gehad. Veel onrust en huilen, maar uiteindelijk nog wel wat uurtjes geslapen bij opa en oma in het grote bed. We vermoeden dat ze alles aan het verwerken is van de afgelopen dagen.  Ze kwam vanmorgen dus moe uit haar bed.
2016-11-23-photo-00005837
Rond 10.15 richting het CDTC. De zon scheen en het was bloedje heet. De kinderen waren opgewonden, want het was vandaag Dokdag. Dat betekend dat Björn, Kristina en Lasse bij Elin op het dok mochten kijken. Wat hadden ze er zin in! Alleen maakten we ons erg zorgen om Lasse. Hij had al dagen koorts en zijn gezichtje was witter dan wit. Bij het CDTC lieten ze gelijk de huisarts komen, en terwijl Paul-Leander snel aan het pinnen was ( de dokter moet wel contant worden betaald) kwam de dokter aanlopen op zijn slippers 🙂 . De diagnose was snel gesteld; Lasse heeft bronchitis. Toen de dokter weg was werd Lasse opgehaald om alsnog bij Elin te kijken.

Maar daarvoor moest Elin natuurlijk werken in de therapieruimte. Elin kreeg daar een zwaartevestje aan. Dit gaf haar diepe druk en helpt haar om wat beter gefocust te blijven. Ze kreeg net als gister, de bak met rijst met blokken en kaartjes erin. Alleen waren vandaag de blokken weg gelaten. Omdat Elin dit herkende van gisteren, reageerde ze er enthousiast op. Elin grabbelde een kaartje uit de bak, en moest het dier benoemen en het bijbehorende geluid nadoen. Dat was best lastig. Maar als Babette het klankgebaar erbij maakte, ging het aardig. Dit heeft Elin toch echt nodig, deze visuele ondersteuning.  Daarna was het tijd om Elin klaar te maken voor het zwemmen.
2016-11-23-photo-00005840
Oh wat was Elin verrukt dat haar broers en zus mee mochten! Ze liep voorop met Babette en ze had het hoogste woord. Als Elin in het water is klemt zij zich eerst altijd tegen Babette aan. Babette had vandaag gezegd dat Elin 1 rondje tegen haar aan mocht klemmen maar daarna zou ze Elin omdraaien. Dit is beter omdat Elin dan meer contact heeft met de dolfijn. Dat vond Elin eerst wel wat eng, maar na een tijdje ging dat prima. Terwijl Elin in het water dobberde, kregen Lasse, Kristina en Björn uitleg over dolfijnen door dolfijnentrainster Sandra. Toen was het tijd voor Elin om op het dok te werken. Babette ging met Elin en de andere kinderen een kaart spelletje spelen. Wij keken van een afstand toe, en ik ( Marijke) was tot tranen geroerd. Van afstand was zo goed te zien en te voelen wat voor een intense band de kinderen met elkaar hebben.
2016-11-23-photo-00005839
Daarna mocht Elin weer in het water met Babette. Ze koos voor het kaartje : “vin” . Ik denk dat Elin niet goed wist wat dat inhield want Bonnie ging toen heel hard spetteren met haar vin. Nou en dat vond  Elin he-le-maal niet leuk!!! Als troost deed Bonnie nog wat prachtige sprongen en toen was het weer klaar voor vandaag.

De therapeuten vonden dat Elin het weer heel goed had gedaan vandaag. Weer flink wat woordjes gezegd met behulp van klankgebaar. Sommige woordjes zijn nog niet helemaal correct maar het is een begin! Elin was, mede door haar slechte nacht, erg moe. Vanmiddag is er family swim. Dan mogen wij ervaren hoe het is om met Bonnie te zwemmen! We hebben er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *