Elin, Dag 4 – 24 november 2016

Dag 4 alweer!
Voordat ik ga vertellen hoe Elin het vandaag heeft gedaan wil ik toch eventjes de family swim met jullie delen. Dit hadden wij gisteren wat later in de middag. Wat was dat bijzonder!! Rond 16.00 moesten wij aanwezig zijn bij het CDTC en daar werd Elin opgehaald door een stagiaire. Zij ging met Elin spelen zodat wij met de dolfijnen konden zwemmen. Eerst kregen wij een instructie film te zien. Je mag niet aan de dolfijn zijn ogen, blaasgat of snuit komen. We werden begeleid door een dolfijnentrainster en een therapeute, zij zwom ook met ons mee. Allemaal een drijfband om, flippers aan, en naar het dock, waar Bonnie en Chabelita op ons aan het wachten waren. Wat zijn ze groot van dichtbij!!
2016-11-25-photo-00005845
Het was best wel spannend en eigenlijk ook wel een beetje eng om het water in te gaan, en we snapten Elin zo goed dat ze zo bang was de eerste dagen. Maar Bonnie en Chabelita waren zo lief en geduldig, ze zwommen heel rustig naast ons zodat wij hen goed konden aaien. Ook kregen wij alle vijf een echte dolfijnen kus! Het was een ervaring om nooit te vergeten!

Maar goed, terug naar Elin. Ze ging netjes mee toen ze werd opgehaald door Babette en Martine. Dat was een goed begin! Björn, Kristina en Lasse werden opgehaald door Gabrielle en Ollie, de begeleiders van de broertjes en zusjes club. Zij gingen iets heel leuks vandaag….snorkelen! Elin ging in de therapieruimte weer oefenen met de gezichts mimiek. Nu met behulp van pindakaas. Dat was geen succes. Toen dat op haar bovenlip en neus werd gesmeerd ( om te stimuleren dat ze dat met haar tong eraf ging likken, Elin heeft nog wat moeite met haar tong omhoog te bewegen) wilde ze dat er direct af hebben! En niet met haar tong! Later mocht ze met nivea figuren tekenen op een spiegel, dat vond ze dan wel erg leuk!.
2016-11-25-photo-00005842
Daarna was het tijd om Bonnie op de zoeken. Vandaag was er een extra dolfijnentrainster bij het dock speciaal om Sami bezig te houden. Sami is Bonnies baby van 1 jaar. Hij zwemt nog met zijn moeder mee. Sami is nog heel speels, ondeugend en nieuwsgierig. Hij bemoeit zich graag tussen de interactie van zijn moeder Bonnie met Elin, want dat betekend aandacht en aandacht is leuk!! Maar de dolfijnentrainster vindt dat helemaal niet leuk want Sami leidt veel te veel af. Dus er werd van alles in het water gegooid om Sami bezig te houden, ballen, hoepels en de dolfijnentrainster ging zelfs met hem zwemmen! Dikke pret voor Sami!

Elin was totaal ontspannen in het water. Ze legde zelfs haar beentjes op de rug van Bonnie! Op het dock werd er geoefend met de M klank. Er werd memory gespeeld met kaartjes waar een plaatje opstond wat begon met de letter M ( melk, mama enz). Omdat ze dat ook wel eens speelt op school, ging het Elin goed af.
2016-11-25-photo-00005843
Daarna nog weer het water in waar Elin Bonnie een kusje durfde te geven!

Wij merken al wat vooruitgang bij Elin m.b.t haar taal-spraak ontwikkeling. Zo zegt ze vaker mama ( wat een heerlijk woord is J ) en ze probeert echt woorden na te zeggen. Ze krijgt steeds meer vertrouwen in zichzelf. Toen ze een hond op tv zag zei ze uit haarzelf : waf waf.

Ga zo door Elin, je doet het super!

2016-11-25-photo-00005844

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *