Elin, Dag 5 – 19 oktober 2018

Dag 5! De laatste dag van de eerste week. Het gaat echt veel te snel… gauw verder over hoe het vandaag is gegaan.

Het was gelukkig droog toen we vanmorgen naar het CDTC liepen. Zelfs de zon kwam voorzichtig tevoorschijn. Als het bewolkt is, of zelfs regent, dan nog is het warm hier…maar toch is die zon erg fijn! Elke ochtend staat bij de ingang van het Sea Aquarium ( de ingang die wij ook moeten nemen om naar het CDTC te gaan, want het zit op het zelfde terrein ) een booskijkende portier. Elke ochtend moeten wij uitleggen dat we voor de therapie komen, en we wijzen zelfs naar Elin. En elke ochtend weer kijkt hij nors en vraagt bozig “therapie??” alsof daar nooit kinderen komen die therapie volgen bij het CDTC. Ik hoop dat hij aan het einde van de twee weken een keertje naar ons wil glimlachen. Dat zou leuk zijn.

Maar goed, Elin werd opgehaald door Stephanie en Ankie en de andere kinderen door Laura. Björn, Kristina en Lasse gaan vandaag met kajakken. Wat hadden ze er zin in! Maar ze waren nog geen 2 minuten weg en het begon alweer te regenen, hard. Maar zo plotseling als de hoosbui kwam, zo plotseling was het weer over, precies op het moment dat Elin uit de therapie kamer kwam om naar het dok te gaan. In de therapie kamer hebben ze hard gewerkt aan de mondmotoriek. Elin moest door een rietje bolletjes wegblazen. En haar mondgebied werd gestimuleerd met een trilstaafje. Dit voor een spiegel, zodat Elin goed kon meekijken. Als beloning werd er verkleed en gedanst.

Elin was weer zo blij om Kanoa te zien. Maar Kanoa is ook een lieverd! Hij is altijd zo lief en voorzichtig. Elin heeft hem tijdens het zwemmen een heleboel kusjes op zijn staartvin gegeven. Ze mocht elke keer weer uit 2 kaartjes kiezen wat ze wil doen met Kanoa, na het bekende ringgooien, zingen en dansen en over de stok springen, koos ze voor een kaartje die ze nog niet eerder had gekozen. Kanoa ging op zijn rug zwemmen, Elin en Stephanie hielden zich goed vast aan zijn vinnen en Kanoa zoefde door het water!! Dat was een gaaf gezicht! En Elin vond het prachtig!

We hopen, door het volgen van deze therapie, dat Elin haar spontane spraak wordt gestimuleerd. Dat ze, haar redelijk grote woordenschat, eens gaat gebruiken. En we zien daar al verbetering in. Ze gebruikt steeds meer woorden uit haarzelf of na een beetje hulp. En daar zijn we heel erg blij mee. Elke vooruitgang is er weer één. Maar naast de woorden, zien we dat Elin veel bewuster is wat er om haar heen gebeurd. En dat ze zich beter en makkelijker kan concentreren. Daar zijn we super blij mee!

Na de therapie hebben we geluncht en zijn we in de auto gestapt en naar Westpunt gereden. Daar kwamen we terecht bij Playa Piskado. Een viezig strandje waar de vissers aanmeren en hun vers gevangen vis direct schoonmaken en de ingewanden e.d weer in de zee gooien. Er hing ook een enorme vislucht. Maar onder water kom je in een compleet andere wereld! Je snorkelt tussen honderden prachtige vissen en… schildpadden! Niet één, maar tientallen! Schildpadden zo groot als Lasse, maar ook hele kleintjes. De schildpadden komen op het visafval af die de vissers in zee gooien. Heel bijzonder om er tussen te zwemmen!

Elin is behoorlijk moe van deze enerverende week, dus het is goed dat ze lekker het weekend heeft om bij te komen. En wij mogen morgen ook ervaren hoe het is om met de dolfijn in het water te zwemmen. Morgen is er de family swim!

Groetjes,

Paul-Leander, Marijke, Björn, Kristina, Lasse en Elin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *