Elin, Dag 5 – 25 november 2016

Dag 5!
De laatste therapiedag voor deze week. Wat gaat dat snel! Vanmorgen voordat de therapie begon hadden wij (Paul Leander en Marijke) eerst een super interessante workshop over sensorische integratie therapie. Deze kennis die wij met deze workshop hebben opgedaan gaan we zeker in Nederland delen met de leerkrachten van school en Elin haar logopediste.
2016-11-25-photo-00005847
Helaas zat het met het weer niet zo mee, harde regen, veel wind en hier en daar een bliksemschicht.  Bij aankomst even een kort overleg over de indeling van de therapie van vandaag vanwege de weersomstandigheden. Babette, Martine en Elin zijn zoals de andere dagen eerst binnen in de therapieruimte begonnen. Vandaag hebben ze weer geprobeerd om met pindakaas op haar bovenlip uit te lokken dat Elin het met haar tong weg zou likken, maar net zoals gister wilde Elin daar niks van weten en veegde ze het met haar handen weg. Geen succes dus. Het smeren, spelen en masseren met de dikke nivea vindt Elin geweldig! Omdat Elin wat moeite heeft met haar prikkelverwerking krijgt ze in de therapie ruimte een zwaarte vestje aan. Dit geeft zoals eerder in een blog gezegd diepe druk, waardoor Elin zich beter kan focussen. Besproken dat dit misschien ook iets is voor Elin voor op school of als ze logopedie krijgt.
2016-11-25-photo-00005846
Gelukkig klaarde het weer iets op waardoor er wel gezwommen kon worden. Met  Bonnie en natuurlijk de dondersteen Samì die eromheen aan het spelen was. Elin is inmiddels helemaal op haar gemak in het water. Als Bonnie langszij komt om te aaien legt Elin telkens haar beentjes over de rug van Bonnie heen om heerlijk te chillen. Heike gaf op een gegeven moment aan Babette aan dat ze Elin op de buik van Bonnie moest zetten. Dus Bonnie kreeg de opdracht om op haar rug in het water te zwemmen waarna Elin op de buik werd gezet! Elin vond het fantastisch. Zo mooi te zien hoe verdraagzaam Bonnie is dat dit allemaal kan.

Vandaag hebben ze overigens extra lang gezwommen omdat er behoorlijke golfvorming was waardoor het dock te veel op en neer deinde om daar goed te kunnen werken. Bonnie heeft dus veel mooie kunsten laten zien: Springen over de stok, ring ophalen en terug brengen (met als extra beloning een kus van Elin), met de bal gooien en veel langszij zwemmen om geaaid te worden.

Elin is in het water veel aan het brabbelen en roept Bonnie regelmatig. In de terugkoppeling na de sessie vertelde Babette dat Elin de klankgebaren heel goed oppakt en dat ze de worden goed probeert na te zeggen. Omdat Elin moeite heeft om een woord goed af te maken leggen ze extra nadruk op het 2e gedeelte van het woord. Ze pakt dit wel goed op. Ook kort de 1e week geëvalueerd en besproken dat we volgende week doorgaan op de ingeslagen weg omdat het goed aanslaat.
2016-11-25-photo-00005848
Voor Björn, Kristina en Lasse stond vandaag het voeren van de flamingo’s op de planning. Toen ze weer terug waren en we vroegen hoe ze het vonden zeiden ze in koor: “We hebben ze niet gevoerd hoor! Het voer zag er zo smerig uit dat we het niet wilden doen!” Het voer bleek te bestaan uit een soort pap van stukjes vis J. Vanwege het weer hebben ze vandaag binnen geknutseld en bingo gespeeld.

De eerste week zit er nu dus op. Nu even heerlijk een weekend vrij waarin Elin een beetje kan bijkomen, want we merken dat ze behoorlijk moe is na een week intensieve therapie. Op naar de 2e week!!

2 gedachten over “Elin, Dag 5 – 25 november 2016”

  1. Wat mooi om te zien dat er resultaten geboekt worden. Prachtig dat Elin zich in het water ook zo vrij voelt. Succes komende week!
    Christine ( moeder van Esther die bij Eva oppast)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *