Elin, Dag 6 – 22 oktober 2018

Elin heeft het weekend een beetje kunnen uitrusten. Ze moest een hoop verwerken en was daar best moe van. In het weekend hebben wij heel even mogen ervaren hoe het is om in het water te zijn met een dolfijn. Zaterdag was de family swim! Wat hadden we er zin in en wat was het leuk! We mochten niet met 1, niet met 2 maar met 3 dolfijnen zwemmen!! Kanoa, Bonnie en Sami. Het was een ervaring om nooit te vergeten, we hebben er alle vijf enorm van genoten.

Vandaag is het therapiedag 6 en tevens knuffeldag. Elin kon er namelijk geen genoeg van krijgen om Kanoa kusjes en knuffels te geven. Want ze vindt hem zo ontzettend lief! Elke keer als Stephanie vroeg ; “Elin wat wil je dat Kanoa vandaag doet?” Dan antwoordde ze: “kus, kus!” Zo ontzettend schattig!

Vooraf hebben ze spelletjes gespeeld met dieren waarbij Elin de dierennamen moest opnoemen, wat haar heel goed afging. Daarna hebben ze blaasspelletjes gedaan. Dit doen ze zodat Elin meer controle krijgt over de luchtstroom in haar mond waardoor het makkelijker wordt om in één ademteug een woord te kunnen maken. Elin doet super enthousiast mee met alle oefeningen van Stephanie. Zij vindt haar een enorm pienter en leergierig meisje, met een hoop potentie. Dat weten we, maar het is alsnog heel fijn om te horen! Zeker omdat ze in Nederland vaak wordt onderschat omdat ze weinig praat.

In het water zien we pure blijdschap. Ankie biedt Elin steeds twee foto kaarten aan waaruit ze mag kiezen. Maar voordat Elin de kaartjes mag bekijken moet ze eerst netjes “Ankie, kaart?” zeggen. Dat heeft Elin al helemaal door want Ankie heeft de kaartjes nog niet gepakt of Elin roept al: “ Aahhkiee kaart!!” Elin kiest weer voor haar favorieten. Haar verrukte gilletjes als Kanoa de bal terug brengt die zij heeft weggegooid zijn zo schattig om te horen. Verder geeft Elin Kanoa kusjes, heel veel kusjes.

De andere kinderen hebben zich weer prima vermaakt op de CDTC kids club. Ze hebben gesproken over aan het aangeven van grenzen en daar ook oefeningen mee gedaan. Daarna mochten ze bij Animal Encounters snorkelen tussen de roggen en hele grote vissen! Kristina vond dat maar niks en bleef binnen om met Laura te knutselen. Stagiaire Jessica was daardoor de pineut en moest met de jongens het water in!

Wat een heerlijk begin van deze week! We kijken weer uit naar morgen.

Groetjes Paul-Leander, Marijke, Björn, Kristina, Lasse & Elin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *