Elin, dag 7 – 29 november 2016

Paniek vanmorgen op het terrein van het CDTC. Er was de dag ervoor een witte coating op het dak van het sea aquarium gespoten. Dit zorgt ervoor dat het dak waterdicht blijft. Deze coating moet 24 uur drogen. Alleen hadden de klusjesmannen niet goed naar het weer bericht gekeken want er was voor de hele nacht onweer en regenbuien voorspeld. Dus de regen had alle witte coating van het dak gespoeld. Alles zat onder. Toen wij arriveerden waren nog steeds 30 man bezig met alle coating van de grond te boenen want ze waren heel bang dat het in de lagune terecht zou komen waar de dolfijnen zwemmen.
dag71
Elin werd opgehaald voor Heike, Babette en Martine. Ze had er zin in! Zonder problemen ging Elin mee. In de therapie ruimte begonnen ze met een bal spel. Elin mocht kiezen uit 3 soorten ballen. Daarna gingen ze op de grond zitten en om de beurt de bal naar elkaar toe rollen. Als je de bal naar de ander rolde, dan moest je “bal” zeggen. Dit zei Elin een paar keer heel goed!. Als je de bal had gevangen dan was daar weer de pindakaas opdracht. Dan moest Elin pindakaas op haar lippen smeren en het met haar tong goed eraf likken. Dus goede oefening voor de tong motoriek. Deze oefening blijft terugkomen omdat het zo belangrijk is voor de articulatie.

Tijd om naar het dock te gaan. Elin was blij Bonnie en Sami te zien. Op het dock riep ze ( duidelijk verstaanbaar voor ons) Bon-nie! Zo knap! Daarna lekker met Babette het water in. Elin geniet daar zo van! Je ziet haar hele gezichtje stralen. Ze is een hoop aan het brabbelen tegen Bonnie. Vandaag kiest Elin voor de hoepel. Samen met Babette houdt ze het vast en Bonnie springt er 3 keer doorheen! Daarna mocht Elin, en dat vindt ze echt het allerleukste, “paardje rijden” op Bonnie. Ze wordt op de rug van Bonnie gezet, en “rijdt “een rondje op haar rug.
dag73
Er moest natuurlijk ook gewerkt worden op het dock. Vandaag een memory spel met allemaal woorden die beginnen met de B. Elin moet op het dock echt maar haar rug naar het water worden gezet anders is ze te snel afgeleid door de dolfijnen. Ze heeft het spel goed meegedaan. De B klank blijft lastig voor Elin. Voor het spel werd Elin haar mondgebied extra gestimuleerd met een trilstaafje.

dag72

Na het werken is het weer water tijd. Sami, Bonnie’s baby was wel heel erg baldadig vandaag. Als Elin de bal gooide, die Bonnie moest terug brengen, pikte Sami de bal en zwom er heel snel mee weg. Bonnie er direct achteraan om haar zoon een flinke opdonder te geven. En dat ging een paar keer zo door. Dat was heel grappig om te zien, maar daardoor was Bonnie de hele tijd bezig met het corrigeren van Sami en niet met het werken met Elin. Dus werd Kanoa er even bij gehaald om met Elin te zwemmen. Kanoa is ook een schat en super geduldig. Elin heeft hem lekker vaak kunnen aaien, en kreeg ook nog een kus van Kanoa. Als afsluiter maakte Bonnie en Sami wel een paar schitterende sprongen voor Elin.

De andere kinderen hadden ook weer een superdag op de CDTC club. Morgen mogen ze een ochtend meelopen met een dolfijnen trainer. Om te zien en te leren wat een dolfijnentrainer allemaal doet. Super leuk! Het is gewoon fantastisch hoe het CDTC omgaat met de broers en zussen van het therapiekind. Ze krijgen volop aandacht en doen de leukste dingen. Iedereen is even lief en aardig voor hen. Even draait het niet allemaal om het zusje wat toch altijd wel dat beetje extra aandacht nodig heeft. Björn, Kristina en Lasse hebben echt een toptijd!

Na anderhalf week therapie zien wij al dat het echt goed gaat met Elin. Ze wordt al wat zelfstandiger met het aan en uitkleden, gebruikt wat meer woorden en probeert al wat meer woorden en klanken na te zeggen. Het maakt niet uit dat de woorden er nog niet vloeiend uit komen! Als peuters beginnen met praten zijn dat ook vaak losse woorden, of iets wat op woorden lijkt en praten ze ook niet direct in volzinnen. Elin zei vandaag : Niet doen! ( tegen opa, 2x ) tinken ( drinken) titten (zitten) goed aan ( goed gedaan, zegt ze met name tegen zichzelf ) Bon-nie en het allermooiste woord: mama. Morgen weer een nieuwe dag, ik kijk er al naar uit!

Een gedachte over “Elin, dag 7 – 29 november 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *