Elin, Dag 8 – 24 oktober 2018

Björn zei vandaag: “iedereen op het CDTC is zo aardig!” Dat klopt, iedereen ís daar echt heel erg aardig. Het is echt een warm bad waar je als familie in komt. Het is gewoon bijna verslavend, de opgewektheid, de positiviteit, het mooie weer, de dolfijnen. Heel fijn dat we nog een paar dagen in deze bubbel mogen blijven.
Elin was vanmorgen lekker dwars. Ze wilde niks, alleen met haar ipad op bed naar filmpjes kijken. Het was  nee! nee! en nee! Met een hoop gemok en gemopper liet ze zich uiteindelijk aankleden en onder nog meer gemopper mocht ik haar haren borstelen. Het ging dus allemaal traag vanmorgen maar gelukkig waren we precies op tijd bij het CDTC.
Zoals elke dag wordt Elin opgehaald door Ankie en Stephanie. Elins humeur klaarde direct op. In de therapiekamer was het weer hard werken. Er waren kaartjes opgehangen met woordjes die begonnen met een M en kaartjes opgehangen met woordjes die begonnen met een K. Elin had er niet zo veel zin in. Ze wilde de M klank niet maken en ging op de grond zitten met haar armpjes over elkaar heen.  Tijdens het mopperen zei ze toch “per ongelijk” mmm en Stephanie en Ankie gingen juichen!. Elin, verbaasd door deze reactie, kwam gelijk uit haar mopperhouding en heeft verder netjes haar best gedaan met de oefeningen.

Daarna naar het dok. Door wat veranderingen ging Elin zwemmen bij het allerlaatste dok. Daar is een apart uitkijkpunt waar wij mochten zitten. We zaten dus heel dicht bij Elin en hebben alles heel goed kunnen zien en horen. In het water mocht Elin eerst even knuffelen en aaien met Kanoa. Kanoa was net als Elin een beetje dwars vandaag. Soms zwom hij gewoon weg om even later bij Talina ( dolfijntrainster ) zijn beloning te halen, wat hij natuurlijk niet kreeg. Na het knuffelen en aaien mocht Elin weer een ring gooien. Maar deze ring was verzwaard en zonk naar de bodem. Hier had Elin niet op gerekend! Ze gooide de ring weg en deze zonk, ze was compleet in shock. OHNEE!! Riep ze maar. OHNEE! En ze wees naar de ring die maar steeds dieper zonk. Maar Kanoa is een knappe dolfijn die ook ringen onder water kan ophalen. Elin was helemaal verrukt!

Op het dok heeft Stephanie weer het mondgebied van Elin gestimuleerd met een trilstaafje. Dit komt dagelijks terug en blijft belangrijk. Doktijd werd vandaag kort gehouden zodat Elin lekker lang kon zwemmen met Kanoa. Ze koos voor spelen met de bal, kusjes geven, zingen en dansen. Maar het hoogtepunt was vandaag het rondsurfen op de buik van Kanoa. Dat gaat hard! En ze schaterde het uit!

Nog even alles na besproken met Stephanie en toen was ook deze therapie dag weer ten einde.

Groetjes

Paul-Leander, Marijke, Björn, Kristina, Lasse & Elin

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *