Elin, Dag 8 – 30 november 2016

Dag 8 alweer, wow!!! Wat gaat dat snel! Te snel voor mijn gevoel. Wij genieten enorm van ons verblijf hier. Lions Dive Beach Resort is echt een paradijs om te verblijven en we zijn of heerlijk aan het zwemmen in het zwembad, of we liggen op het aangrenzende Mambo beach. Waar de kinderen veilig kunnen zwemmen door de golfbrekers en waar we ook fantastisch kunnen snorkelen.
3
Björn, Kristina en Lasse zijn opgewonden, ze mogen vandaag meelopen met dolfijnenstrainster Amber! Elin is blij, omdat iedereen blij is en opgewekt lopen we naar het CDTC. Elin wordt zoals elke ochtend opgehaald door Babette en Martine. Zonder problemen gaat ze mee. Amber komt direct daarna Björn, Kristina en Lasse ophalen. Dan hebben wij even een half uurtje “vrij”. Wij bekijken dan in de tussentijd wat vissen in het Sea Aquarium of  kijken we bij de dolfijnenshow.
2
In de therapie ruimte krijgt Elin het zwaarte vestje aan en gaat ze de activiteiten picto’s op het bordje plakken. Elin doet dit zelfstandig en plakt de picto’s in de goede volgorde op het bord! Daarna heeft Babette een badje klaargezet met piepschuim vlokken erin. Daarin zitten kaartjes verstopt met plaatjes met korte woordjes. Pop, sok enz. Elin moet de kaartjes vinden in het piepschuimbadje, met het kaartje over de wiebelplank en dan het kaartje neerleggen op het zelfde kaartje wat aan de ander kant van de kamer op de grond ligt. Elin vindt het enig! Lekker rollebollen in de piepschuimvlokken, en ze maakte totaal geen aanstalten om kaartjes te gaan zoeken! Babette legt het nog even uit; je moet de kaartjes zoeken Elin! Elin zoekt de kaartjes, zegt netjes het woord van het kaartje na ( of probeert het na te zeggen ) en daarna loopt ze zelfstandig over de wiebelplank om het kaartje bij hetzelfde kaartje te leggen. Dit gaat Elin prima, af. Ze wordt veel geprezen omdat ze zo goed de woordjes en de klanken probeert te zeggen en Elin is erg trots op zichzelf! Ook het aantrekken van de wetsuit lukt Elin bijna helemaal zelf. Wij zien een blij en zelfverzekerd meisje naar buiten komen in haar wetsuit en met de veel te grote rugzak op haar rug. Elin heeft hier de bijnaam brugpieper gekregen omdat ze met een rugzak loopt wat even groot is als zijzelf. Op het CDTC is het de gewoonte dat elk therapie kind zelf zijn of haar tas met spullen draagt. Wij hadden geen kindertasje mee dus moet Elin het doen met onze grote rugzak. Dus een tip voor de ouders die nog moeten gaan; neem de eigen rugzak van je kind mee! J
4
Elin was intens blij om weer het water te zijn met Bonnie. Ze is zo ontspannen in het water, prachtig om te zien. Eerst wat rondjes zwemmen en aaien. Elin brabbelt tegen Bonnie en soms horen we, aaien, aaien. Daarna mag Elin kiezen uit 2 foto’s. Wat moet Bonnie doen? Elin kiest voor de foto “zingen”. Elin en Babette maken het gebaar voor zingen en Bonnie kwettert er op los. Elin moest er hard om lachen.  Na nog wat spelletjes met Bonnie in het water is het tijd om op het dock te gaan werken. Op het dock wordt eerst Elin haar mondgebied gestimuleerd met een trilstaafje. Babette heeft eerder aan ons uitgelegd dat Elin haar mondgebied onderprikkelt is. Veel kinderen met Down hebben dat, ze hebben een minder gevoel rondom het mondgebied. Dat maakt het praten lastiger voor hen. Door het mondgebied te prikkelen en te stimuleren kun je een trilstaafje gebruiken. Daarna gingen ze een mondmotoriek spelletje gedaan. Elin was snel afgeleid en wilde eigenlijk weer snel het water in om te zwemmen met Bonnie.

Björn, Kristina en Lasse hebben een super ochtend gehad met Amber. Björn heeft Amber geholpen met al het vis schoon te maken, af te wegen en in de koelboxen te verdelen voor de therapiedolfijnen. ( Kristina en Lasse wilde de vis niet aanraken…ook niet met handschoenen) De dolfijnen eten haring en makreel. Ook hebben ze een film gekeken hoe baby Sami werd geboren. Ze vonden het allemaal reuze interessant. Aan het einde kregen ze een mooi certificaat. De kids konden ons zoveel weetjes over dolfijnen vertellen, dingen die wij echt nog niet wisten. Het was dus niet alleen heel leuk, maar ook erg leerzaam.
1
Bij de nabespreking vertelde Babette hoe super tevreden ze is over Elin. Elin had echt een super dag. Ze heeft heel veel woordjes gezegd en ook heel veel klanken nagezegd. We zijn echt heel trots op Elin.

We hebben voor de komende dagen een auto gehuurd om te eiland te verkennen. Een auto is echt een must hier, als je meer wilt zien dan alleen het resort. Het was even wennen om te rijden hier in Curaçao, als je voorbij Willemstad bent, worden de wegen slecht en verkeersregels daar trekt men zich hier weinig van aan!

Vlak voor het slapen gaan gaf Elin ons nog een cadeautje. Ze wees naar haar zelf en zei luid en duidelijk: Elin! We renden naar opa en oma en riepen: “ze zei Elin!! Elin, zeg maar Eeeeee-linnnn.” Daarna deed ze het natuurlijk niet meer, de eigenwijze draak.

Hopelijk heeft ze nu de smaak te pakken! I

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *