Elin, Dag 9 – 1 december 2016

De een na laatste dag. Het is stralend weer vandaag. Het is natuurlijk altijd warm in Curaçao maar het leek wel of de zon vandaag extra scherp was. Terwijl wij zelfs in de schaduw zaten te zweten, leek Elin nergens last van te hebben. Super blij was ze toen we weer richting het CDTC liepen. Omdat de kinderwagen het heeft begeven moest ze zelf lopen. Dat vond ze maar niks. Elke 5 stappen deed ze haar armpjes omhoog en begon zielige geluiden te maken.
91
Wij hadden helemaal geen zin om haar in deze hitte te tillen, ze kan prima lopen en ver is het niet, dus wij zeiden: “Zelf lopen Elin.” Dit viel niet in goede aarde bij haar en ze zette het op een krijsen. Nu heb ik er echt een hekel aan als ze dat doet, maar gelukkig vond Elin ook dat het te heet was om zich zo op te winden en gaf ze ons een handje om toch netjes mee te lopen. Hierdoor deden we er wel 3 x zo lang over maar we kwamen gelukkig net op tijd aan.

Elin ging netjes mee met Babette en Martine. De andere kids werden opgehaald door Gabrielle en Ollie om naar de CDTC club te gaan. Wij gingen alvast op de “uitkijkplek” zitten bij de lagune. Daar blies een zeer prettig windje voor enige verkoeling. Ondertussen was Elin hard aan het werk in de therapie ruimte. Babette had een tunnel neergezet. Aan de ene kant van de tunnel stond een bak met rijst en puzzelstukjes van dieren erin verstopt. Aan de andere kant van de tunnel de puzzel waar de stukjes in pasten. Dit was een nieuwe oefening voor Elin en een week geleden zou Elin daar afwijzend en onzeker op hebben gereageerd. Nu, nadat Babette het duidelijk had uitgelegd, begon ze direct enthousiast aan de opdracht. Het benoemen van de dieren ging heel goed! Sommige dieren kwamen er heel duidelijk uit (zoals Koe) en sommige dieren iets minder duidelijk maar ze probeerde het wel! Daarna was het alweer tijd om naar Bonnie te gaan.
93
Zwemmen met Bonnie is voor Elin een feest! Ze mocht een paar rondjes op Bonnie zitten, ze hebben samen gedanst, ze kreeg een dikke kus en ze heeft haar veel geaaid. OP het dock wat mondmotoriek oefeningen gedaan. Elin heeft veel klanken nagezegd. Ze hebben de B, de P, de A, en de K geoefend. Dit zijn lastige klanken voor Elin. Daarna weer het water in. Vandaag mochten Paul-Leander en ik het laatste stuk van de watertijd dichtbij bekijken. Super leuk! Elin heeft nog een ringenspel met Bonnie gespeeld ( Elin gooit de ring weg, Bonnie vangt de ring met haar snuit en komt het weer terug brengen), Bonnie heeft nog even Elin met haar vin nat gespetterd ( vond Elin wat minder leuk) en als afsluiter heeft Bonnie samen met Sami nog wat mooie sprongen gemaakt.
92
Babette vindt Elin echt gegroeid in 2 weken tijd. Ze is opener, brabbelt een stuk meer, is minder gespannen en is een stuk zelfstandiger geworden. Babette vindt dat wij de dagelijkse gebaren mogen afbouwen, omdat het taalBEGRIP van Elin enorm groot is. De klank gebaren moeten we juist wel blijven gebruiken omdat dat Elin juist steun geeft bij het uitspreken van een woord of klank.

Morgen is de laatste therapiedag. We gaan er extra van genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *