Jazy, Dag 1 – 1 mei 2017

Vandaag was het dan zover Jazy zijn 1e therapiedag

Spannend voor ons mannetje en voor ons natuurlijk ook, want hoe gaat hij reageren. Om half 1 eerst een kennismakingsgesprek om uit te leggen hoe en wat.  En wij wat meer verteld over Jazy en waar we tegen aan lopen. En ondertussen gingen Zelie (Zus) samen met Jazy mee met de stagere wat ze goed deden.

Daarna ging Jazy met zijn therapeute Naëmi en stagere mee om te beginnen, eerst binnen oefenen en dat deed hij goed.  Zelie mocht mee voor de broertjes en zusjes moment maar wilde liever bij ons blijven totdat ze hoorde dat het nog een half uur duurde toen wilde ze wel mee, ze vond het toch iets te lang duren.

Een half uur later kwam Jazy vrolijk naar buiten in zijn wetsuit zo schattig, en zwaaide naar ons met zijn een brede lach. Die wij zelf ook hadden omdat we helemaal in spanning waren het gaat gebeuren ongelooflijk. Daar liep hij dan mee naar het dok waar hij samen met Naëmi naar dolfijn Bonnie ging.

Wij zaten aan de overkant en konden en hem goed zien, al vrij snel ging ons mannetje samen met Naëmi het water in. Wat voor ons echt even emotioneel was. Daar gaat ie dan, hij hield Naëmi goed vast, mooi om te zien zo snel dat vertrouwen. Bonnie was super lief voor Jazy rustig met benaderen en langzaam zwom hij om hem heen. Hij raakte hem aan, aaide hem en voelde aan zijn vin. Hij deed zelfs een poging om in zijn vin te happen.

Wat er dan door je heen gaat is niet te beschrijven, maar nu begrijpen wij jullie helemaal Seth en Maud! Naëmi wuifde dat wij dichterbij mochten komen, naast zijn dok stonden boven 2 bankjes en daar mochten wij gaan zitten geweldig zo dichtbij. Maar na een paar minuten begon hij toch wat te jammeren, want ja het waaide en spetters in zijn gezicht  dat vindt hij maar niks. Naëmi ging er goed mee om en gaf er niet aan toe om hem gelijk uit die situatie te halen, want dat is iets wat hij dan wilt. Maar doordat Bonnie zo lief was herstelde hij zich weer even en ging het weer goed. De klik was er wel snel.

Nadat hij klaar was hebben we een gesprekje gehad met de Naëmi en gaf aan dat ze de lat hoog heeft gelegd om te beginnen, ze vertelde ons dat Jazy duidelijk de woorden ja en nee kon zeggen. Wat hij bij ons nog nooit heeft laten horen, we stonden echt versteld. We hebben nu na de eerste dag al gelijk tips gekregen, ook voor het douchen hoe we dat het beste konden gaan doen. Want ze had al snel in de gaten dat hij echt wel iets wil doen met duidelijke aanwijzingen.

Zelie was ook helemaal blij ze had van alles te vertellen wat ze allemaal gezien en gedaan had. Voor haar ook een geslaagde eerste dag.

Onze eerste dag was al een hele bijzondere ervaring en Jazy was wel moe maar nog even vrolijk.

Nou op naar de volgende dag waar we nu al naar uitkijken.

Liefs Arno, Rianne Zelie en Jazy

4 gedachten over “Jazy, Dag 1 – 1 mei 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *